Hlavní obsah

Svůdný dekolt můžeme mít všechny!

Foto: Thinkstock

Nastává čas výstřihů a holých zadFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak rády bychom si oblékly v létě večerní šaty s výstřihem vpředu či vzadu, hm... Bohužel ale ne každá si to můžeme dovolit, neboť nejsme majitelkou bezchybného dekoltu a krásných, hladkých, štíhlých zad. Ještě je ale čas s tím něco udělat. Pojďme na to s naší zeštíhlující terapií!

Článek

Při cvičení si často stěžujeme, že ztrácíme objem v těch partiích, po kterých toužíme, aby zůstaly tak, jak jsou. Ano, mluvím o ňadrech dmoucích. Dnes jsme se proto s trenérem fitcentra World Class zaměřili na speciální cvičení na prsa a záda, abychom si všechny mohly dopřát úžasný pocit ze sebe sama, až si navlékneme ony svůdné šaty. Instrukce najdete v naší reportáži.

Nej dekolt podomácku

Na prsní svalstvo jsou ideální kliky. Ty zvládneme i v pohodlí domova. Pokud se necítíme na „pánské", můžeme začít „dámskými" (kolena jsou opřená o zem). Nejdůležitější je mít stažený zadeček a bříško. Při konání práce, tedy při pohybu vzhůru, vydechujeme.

Další pomocník na super dekolt je malý balonek. Dá se sehnat ve cvičebních potřebách. Postoj je vzpřímený, balonek držíme mezi dlaněmi, lokty tlačíme směrem vzhůru a dlaněmi stlačujeme balonek proti sobě. Chce to výdrž na cca 15 sekund a krátký odpočinek. Opět je důležité stažené bříško a zadeček, jako ostatně u všech cviků na jakoukoli část těla.

Osobně se mi osvědčily i kliky proti zdi. Chce to se postavit proti stěně (cca metr od zdi), nohy jsou v mírném rozkročení (asi na šíři ramen). Opřeme se rukama o zeď, jako když děláme kliky na zemi, jen je směřujeme ke stěně. Počet opakování je minimálně patnáct ve třech sériích.

Foto: Thinkstock

Vhodným sportem je také tenisFoto: Thinkstock

Cvik, který „zahýbá" s naší páteří

Na záda se dá cvičit různě. Mezi spolehlivé „rýsovače" patří zvedání v poloze v leže na břiše. Rukama si podložíme čelo, zvedneme asi deset centimetrů nad zem a pohybujeme celým trupem ze strany na stranu. Na každou bychom se měly dostat alespoň desetkrát, a to ve třech sériích. Krásně nám tento cvik vytvaruje bederní oblast, která je důležitá i pro správné držení těla, což nám zvětší opticky hrudník a podrží bříško.

Triky pro krásný dekolt

Zatímco na záda si těžko dosáhneme, o ňadra pečovat můžeme levou zadní. Masáž dekoltu by měla být naším každodenním rituálem. A ne, nebude stačit pouze standardní pleťové mléko! Zkusme nějaké speciální na dekolt. Dokáže vyhladit nerovnosti, zabrání předčasnému stárnutí kůže a některá sjednotí i její barvu. Alespoň jednou týdně si dopřejme speciální masku s vitaminy a minerály.

Základem pro krásná ňadra je i správný výběr podprsenky. Jestli si nejsme jisté, jaký typ nám sedí, článek Aby podprsenka seděla. Tajné tipy! poradí. Další úžasné rady jsou i ve článku I malá prsa mohou být sexy!. A když už jsme u toho, nestačí jen cvičit, abychom byly krásně štíhlé a neodolatelné! Je potřeba změnit životní styl a jídelníček.

Tak ať vám to v létě v těch pěkných šatech sluší!

Reklama

Související témata:

Načítám