Hlavní obsah
3,5
(36)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Nadýchaný kopeček z bílků a sýra ukrývá vláčný žloutek. Připravte netradiční snídani nebo předkrm, kterým překvapíte všechny milovníky vajec.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 20 g másla
  • 4 ks vejce
  • 80 g ementálu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Důkladně vymažte máslem menší zapékací misky, můžete použít i formu na muffiny. Troubu předehřejte na 180 °C.

02.

Opatrně oddělte bílky od žloutků tak, aby se žloutky neroztekly. Nastrouhejte sýr najemno. K bílkům přidejte špetku soli a pepře a ušlehejte z nich tuhý sníh. Na závěr do něj lžící vmíchejte sýr.

03.

Do zapékacích misek vložte lžíci sýrového sněhu a do každé nechte opatrně sklouznout jeden žloutek. Přikryjte zbylou bílkovou hmotou. Pečte asi 8 až 10 minut dozlatova. Nechte mírně zchladnout a opatrně vyberte z forem. Podávejte s chlebem s máslem.

A jak máte nejraději vajíčka vy?

Reklama

Související témata:

Načítám