Hlavní obsah

Švýcarské zapékané vejce v sýrové košilce

Hodnocení:
(36)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Nadýchaný kopeček z bílků a sýra ukrývá vláčný žloutek. Připravte netradiční snídani nebo předkrm, kterým překvapíte všechny milovníky vajec.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 20 g másla
  • 4 vejce
  • 80 g ementálu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Krok 1: Důkladně vymažte máslem menší zapékací misky, můžete použít i formu na muffiny. Troubu předehřejte na 180 °C.

Krok 2: Opatrně oddělte bílky od žloutků tak, aby se žloutky neroztekly. Nastrouhejte sýr najemno. K bílkům přidejte špetku soli a pepře a ušlehejte z nich tuhý sníh. Na závěr do něj lžící vmíchejte sýr.

Krok 3: Do zapékacích misek vložte lžíci sýrového sněhu a do každé nechte opatrně sklouznout jeden žloutek. Přikryjte zbylou bílkovou hmotou. Pečte asi 8 až 10 minut dozlatova. Nechte mírně zchladnout a opatrně vyberte z forem. Podávejte s chlebem s máslem.

A jak máte nejraději vajíčka vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek