Hlavní obsah

Plněná vejce na 3 způsoby

Hodnocení:
(27)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Plněná vajíčka jsou přesně ten typ receptů, jež si najdete jako způsob využití přebytečných vajec po koledě, a nakonec končíte tím, že naopak vaříte ještě další vajíčka. Tak si pořádně rozmyslete, jestli je opravdu chcete ochutnat…

Ingredience pro:
24 kusů
Potřebujete:
  • 12 vajec natvrdo
Na pikantní náplň:
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 cibulka
Na zelenou náplň:
  • 1/4 hrnku hrášku
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce majonézy
Na růžovou náplň:
  • 1/2 ks vařené řepy
  • čerstvý křen
  • 1 lžíce majonézy
  • česnek
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup:

Krok 1: Vejce rozpulte, a buď naplňte všechny jednou náplní (tím pádem ingredience na ni vynásobte třemi), nebo si připravte 3 odlišné.

Krok 2: Na pikantní náplň utřete 4 žloutky (tedy 8 půlek) se solí, čerstvě mletým pepřem, paprikou, majonézou, hořčicí, worcesterem a jednou malou cibulkou nebo hrstí pažitky. Ochutnejte, a jestli je náplň dostatečně výrazná (nezapomeňte, že bílky jsou téměř bez chuti), půlky vajíček s ní naplňte.

Krok 3: Na hráškovou náplň rozmixujte (klidně jen tyčovým mixérem) rozmrazený, čerstvý nebo sterilovaný hrášek, další 4 žloutky, česnek (záleží na chuti, já dala dva velké stroužky), lžíci majonézy, trochu citronové šťávy, sůl a čerstvě mletý pepř. Hrášek můžete příště vyměnit třeba za avokádo.

Krok 4: Uvařenou řepu rozmixujte (opět klidně tyčovým mixérem) se zbylými žloutky, asi dvěma lžičkami čerstvého křenu, solí, čerstvě mletým pepřem, majonézou a opět zhruba dvěma stroužky česneku. Náplní obložte zbylá vajíčka.

Máte chuť na větší retro? Počkejte si na zítřejší recept na ruská vejce od kolegyně Anity!

ynezorPumanzeSaNyknalC