Hlavní obsah

Tajemství dobře a zdravě vyfoukaných vlasů? Prozrazeno!

Foto: Thinkstock

Umíte si správně vysušit vlasy? Připravili jsme tipy, které využijete každý den!Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete si umět vlasy vyfoukat tak, abyste kdykoli vypadaly, že jste se právě vrátily od kadeřníka? Poradíme vám, jak na to!

Článek

Sledujete kadeřnici, jak šikovně manipuluje s vlasy, hbitě v rukou střídá nůžky, hřebeny, fén, žehličku i různé stylingové přípravky a jen nevěřícně žasnete nad jejím uměním a posléze i nad výsledkem. Přemýšlíte, proč se vám to doma ještě nikdy nepovedlo stejně? Nezoufejte, to půjde!

Kosmetičtí pomocníci před a při foukání

Finta spočívá také v produktech, které k úpravě vlasů používáte. Vyfoukání vlasů do požadovaného tvaru vám půjde lépe, pokud si vlasy nejprve umyjete šamponem a kondicionérem pro větší objem vlasů. Pak na vlasy použijte i pěnové tužidlo, které rovněž dodá vlasům objem a usnadní vám práci při foukání.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Šampon Timotei Okouzlující objem, 59 Kč a kondicionér Timotei Okouzlující objem, 59 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Pěnové tužidlo pro objem a lesk got2b Rise´n Shine od Schwarzkopf, 135 Kč a pěnové tužidlo pro zářivou barvu Color Care & Protect od značky Nivea, 95 KčFoto: Archiv firem

Těsně před fénováním pak na vlasy aplikujte sprej pro ochranu vlasů při tepelné úpravě. „Přípravky, které chrání vlasy před teplem, obsahují speciální polymery, které drží svrchní vrstvu vlasového vlákna uhlazenou. Šupiny kryjící vlas se díky nim nemohou odchlípit. Vlasy jsou tedy chráněné před poškozením a po fénování jsou hladké, lesklé a lépe rozčesatelné,” tvrdí Dagmar Šimůnková, specialistka na vlasy ze společnosti Schwarzkopf.

K ochraně vlasů při foukání a zároveň k většímu objemu účesu vám dopomůže i produkt Redken Pillow Proof Express Primer. Ten doporučuje Jana Burdová, trojnásobná držitelka titulu Kadeřník roku a majitelka kadeřnického studia v Teplicích. „Je to podkladová báze, která se aplikuje ještě před foukanou do mokrých vlasů.”

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Ochranný sprej proti teplu Ultime Crystal Shine od Schwarzkopf, 200 Kč a podkladová báze Redken Pillow Proof Express Primer, 500 KčFoto: Archiv firem

Zaostřeno na hřebeny a techniku

K důležitým pomocníkům při fénování patří hřebeny. Po umytí vlasy opatrně rozčesejte hřebenem s velkými zuby, následně se pusťte do fénování vlasů přes co největší kulatý kartáč.

Postupujte vždy od spodních pramenů k těm horním – ty můžete prozatím připnout k hlavě skřipcem. Kulatý kartáč s každým natočeným pramenem chvíli udržte u hlavy, přičemž teplotu na fénu nepatrně zvyšte a rychlost naopak snižte třeba z čísla 3 na 1 (záleží na možnostech vašeho fénu). Až budete mít vlasy vyfénované, sáhněte ještě po tupírovacím hřebenu. Nahoře u hlavy si s jeho pomocí vlasy trochu natupírujte, pak účes ještě zlehka zafixujte lakem na vlasy.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Antistatický rozčesávací hřeben, Marionnaud, 69 Kč a Kulatý ionizační kartáč (65 mm), 359 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lak pro zvětšení objemu od značky Nivea, 95 Kč a lak na vlasy Taft Color pro zářivý lesk barvených vlasů, 100 KčFoto: Archiv firem

Dlouhotrvající objem vlasů

Na závěr ještě pár tipů, aby vám objem vlasů po vyfoukání co nejdéle vydržel: „Jako prevenci proti plihnutí vlasů aplikujte do vlasů hned po vyfoukání suchý šampon, zafixuje váš účes a uchová déle objem,“ radí Pavla Maříková, produktová manažerka pro vlasovou kosmetiku Timotei. „Já můžu doporučit jemný suchý šampon ve spreji Two day extender. Mé klientky ho používají po každém domácím vyfoukání,“ dodává kadeřnice Jana Burdová.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Suchý šampon Redken Two day extender, 500 Kč a vyrovnávající suchý šampon pro mastné vlasy HairX od značky Oriflame, 139 KčFoto: Archiv firem

Na jakou fintu či produkt nedáte dopustit při fénování vy?

Načítám