Hlavní obsah

Takhle jste tango ještě netančili. Zkusíte ho na plese?

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plesová sezona je v plném proudu, jenže vás od tanečních dělí už přímo dekády? Chcete se na parketu cítit sebevědomě při každém rytmu? Pak čtete správný článek!

Článek

Připravili jsme pro vás sérii tanečních reportáží, ve kterých se naučíte základy několika tanečních stylů. Ve třetím díle vám představíme argentinské tango.

Argentinské tango je hudební a taneční styl, který pochází z konce 19. století, a rozšířil se do světa z přístavů Buenos Aires a Montevideo. Vzniklo smíšením tamní lidové hudby a té evropské. Zajímavé na něm je, že nemá přesně dané kroky ani pravidla. Jeho hlavními rysy jsou vášeň, nostalgie a melancholie až tesknost.

Pokud ho chcete tančit, potřebujete především chuť začít. A nemusíte mít ani stálého tanečního partnera! Stačí jen vyrazit do nejbližší tančírny – jsou po celém světě!

V čem se argentinské tango liší od toho evropského a jak vypadá jeho základní krok? To vám ve videu prozradí a ukáže Lída Janská, taneční lektorka a majitelka taneční školy Tango Praha.

A navíc se můžete těšit na ukázku od jednoho z nejlepších tanečníků tohoto stylu, sólisty Národního folklorního souboru Argentiny, Daniela Urquilly.

Děkujeme Tango Praha za poskytnutí prostoru k natáčení. Tango Praha, Kotevní 2, 150 00 Praha 5; tangopraha.cz  

Máte rádi tango?

Reklama

Související témata:

Načítám