Hlavní obsah

Takhle umí urazit jen muži. A bolí to!

Foto: isifa

Některé poznámky řečené v afektu lze přejít, ale jsou věci, které opravdu bolíFoto: isifa

Reklama

Jsou věci, které se neříkají. A obzvlášť ženám! Přesto je někteří muži dokážou vyřknout a ženu velmi bolestně zasáhnout. Tohle jsou zkušenosti žen, které jejich partneři nehezky urazili.

Článek

Ve vzteku, v rozrušení, v afektu. V takových chvílích létá mužům i ženám z úst řada nehezkých věcí. Většinou se to dá pochopit, ale existují hranice, které by neměly být překračovány. Své o tom ví naše čtenářky, které se od svých partnerů dočkaly tak ošklivých urážek, že je jen tak přejít nedokázaly.

1. Co s tebou? Jsi stará!

Říká se, že věk je pro ženu velmi citlivé téma. Většina z vás to nejspíš tak necítí, stárneme všichni, řeknete si. Máte pravdu, ale představte si, že byste si vyslechly to, co naše čtenářka Marta (46). „S mým nyní již exmanželem nám to delší dobu neklapalo, ale já se pořád snažila vztah zachránit. Při jedné výměně názorů mi ale manžel řekl, že už ho to se mnou nebaví, že jsem stará, mám vrásky, na rukách vyběhlé žíly, povolený krk. Že za ním se pořád otáčejí mladé holky, tak neví, proč by měl zůstávat s opotřebovanou stařenou. To byla poslední kapka a druhý den jsem šla podat žádost o rozvod. Ale bolí to pořád, při každém pohledu do zrcadla jeho slova pořád slyším,“ vypráví Marta.

2. Jsi žena, tak hybaj k plotně

Doby, kdy mužským úkolem bylo živit rodinu a ženským zase udržovat teplo rodinného krbu, jsou dávno pryč. Máme tu rovnoprávnost, a především muži mladší generace ji elegantně přijali. Pořád tu jsou ale bohužel i ti, co ženy pokládají za jakýsi podřízený druh. „Můj bývalý přítel neunesl, když mě v práci povýšili. Najednou jsem byla v práci stejně dlouho jako on a na účet mi chodily obdobné peníze, jaké vydělával on. Tehdy začaly řeči o tom, že ženská má být doma, vařit a chlap vydělávat. Že stejně nás v práci povyšují jen proto, že se to sluší, že to vyžaduje společnost. Že kdyby šlo jen o schopnosti, nikdy by žádná ženská nedosáhla výš než na sekretářku, co šéfovi vaří kafe. A že vlastně ženy kradou místa výrazně schopnějším mužům,“ popisuje Sandra (31), která se po pár měsících takových urážek s přítelem rozešla.

Foto: isifa

Jsi stará! Zhubni! Už mě nebavíš! To jsou věci, které ženy raní možná navždyFoto: isifa

3. Zhubni!

Postava a váha trápí (ať už oprávněně či neoprávněně) snad každou ženu. O to víc bolí, když na vás v tomto směru muži útočí a využívají vašeho slabého místa. „Jednou mě jeden můj potencionální přítel totálně vytočil větou ,pokud zhubneš na váhu, co máš na téhle fotce, budeš mít u mě o dvě stě procent větší šance'. Nenakopali byste ho rovnou?“ vzpomíná naše čtenářka z Facebooku Radka.

4. Ty jsi ale hloupoučká, viď?

Někteří muži to dělají ve vtipu, jiní zcela záměrně. Tak či tak, snižování inteligence a řeči o hloupoučkých slepičkách dokážou ženy hodně urazit. „Chodila jsem s klukem, který mě při každé možné příležitosti shazoval. Když jsem na cokoli řekla svůj názor, mávnul rukou a řekl, že to je jinak. Skončilo to, když jsme s kamarády řešili koncert, na kterém jsme byli. Jen tak nevinně jsem řekla, že to bylo celkem dobré, ale že minule ta kapela hrála o něco lépe. V tu chvíli se na mě obořil, co to plácám, odkdy jsem jako expert na muziku, že sama nezahraju na kytaru ani jeden akord a budu tady hodnotit profíky. Zvedla jsem se a odešla, nemám potřebu se nechat urážet,“ vypráví Lucie (33).

5. Jsi na mateřské? To je pohoda, co?!

Řadu žen rozčilí už jen ten název „rodičovská dovolená“. Kdo na ní někdy byl, totiž ví, že s dovolenou toho má pramálo společného. Někteří muži mají přesto pocit, že ženy ty tři roky skutečně stráví především odpočinkem, pospáváním během dne a klábosením s dalšími matkami na dětském hřišti. „Strašlivě jsem se kvůli tomu pohádala s bratrem, který nemá děti a neví o nich vůbec nic. Když bylo synovi šest měsíců a já spala tak maximálně čtyři hodiny denně, začal mlít něco o tom, jak nechápe, že jsou ženské na mateřské pořád unavené, že kdyby on nemusel chodit do práce a jen by se staral o miminko, byl by nejšťastnější na světě. Nejdřív jsem mu s klidem vysvětlovala, co všechno mateřská obnáší. Když ale řek, ať nemluvím o praní, protože na to mám pračku, poslala jsem ho někam,“ vzpomíná Tamara (29).

A jak dokáže muž urazit vás?

Reklama

Související témata:

Načítám