Hlavní obsah

Takhle vidí letní módu české návrhářky. Zkoukněte jejich modely!

Foto: Jakub Jurdič

Zveme vás na (módní) exkurzi do světa českých návrhářek!Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při přípravě dnešního módního článku jsme se zamilovali, a to rovnou pětkrát. Jste ochotné riskovat, že se i vám prudce rozbuší srdce? Nechte se vtáhnout do světa české módy a talentovaných návrhářek!

Článek

Zahraniční tvorbu má zmapovanou kdekdo, když se ale zeptáte na česká jména, většina si vybaví jen pár notoricky známých návrhářů. A přitom se řada těch, jejichž oblečení bychom s chutí nosili, stále rozrůstá. Pět z nich vám představíme právě teď, spolu s ukázkou z jejich kolekce pro jaro/léto 2015!

Móda bez kompromisů

Pure Sky. Pod tímto poetickým názvem se skrývá aktuální kolekce návrhářky Zdeňky Imreczeové. Pokud jste se s její tvorbou ještě neseznámily, začněte s těmito vzdušnými šaty. Lehkost materiálu není tím jediným, čím se může kolekce pochlubit. Důraz je kladen i na variabilitu. Šaty můžete například proměnit pomocí stahovacího pásku, který je inspirován japonskými samuraji. Šatům navíc svědčí i boty bez podpatků, mezi pohodlím a stylem si tak vybírat nemusíte.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Zdeňka Imreczeová, 9900 Kč), body (Lindex, 799 Kč), boty (Aldo, 1599 Kč), květinová čelenka (Lindex, 199 Kč/kus), náramky (Aldo, 299 Kč/sada), prstýnky (Aldo, 399 Kč/sada)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Květiny si můžete dopřát na čelence i gumičceFoto: archiv firem

Časuvzdorná sestava

Podzim 2013, přehlídka značky Chloé. Tehdy jsme definitivně propadli kombinaci pastelově růžové a šedé. A baví nás i teď. Obzvlášť, když má podobu plisované sukně a trička, které představy o dokonalé klasice ještě předčí.

Dvojici stylistka doplnila lehounkým trenčkotem v odstínu sukně. Celý komplet je v podstatě nadčasový, což je přesně to, o co návrhářka Marcela Křížová usiluje. Chce pro ženy vytvořit kusy, které nepodléhají času a zároveň se budou mezi sebou snadno kombinovat.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Marcela Křížová, La Gallery Novesta, 5400 Kč), triko (Marcela Křížová, 3500 Kč), kabát (Marcela Křížová, 9500 Kč), náhrdelník (Klára Šípková, La Gallery Novesta, 6000 Kč), kožené boty (DNB, Denisa Nová, 14 500 Kč), kabelka (Lindex, 899 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Důraz na ženskost

Zuzana Kubíčková se řadí mezi ostře sledované návrhářky, jejichž kolekce se očekávají s napětím. A její tvorba pro letošní jaro/léto nezklamala. V kolekci nebyla nouze o kusy, podtrhující ženskost, obrovskou roli ale hrály i barvy, ať už šlo o modrou, korálově červenou, světle růžovou nebo zelenkavou. Pokud chcete, aby vámi vybraný odstín vynikl naplno, nechte ho ukázat, co umí.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (Zuzana Kubíčková, 10 500 Kč), kalhoty (Zuzana Kubíčková, 8600 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), náramek (Leeda, Blueberries, info o ceně v butiku), kabelka (Leeda, Ether, 4000 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pokaždé jiné šaty

Návrhářku Denisu Novou není třeba představovat, její minimalistický přístup a důraz na střih je na poli módy dobře známý. A pokud sledujete její tvorbu, dost možná znáte i ikonické šaty z kolekce Virus Evolution z roku 2011, které se pro velký úspěch dočkaly nového pojetí. Jejich kouzlo tkví ve variabilitě. Původně dlouhé šaty s vlečkou se totiž dají přetvořit do několika různých variant, včetně těch krátkých. Pozor, k dostání jsou také v černé!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Denisa Nová, 10 200 Kč), kšiltovka (La Gallery Novesta, 2500 Kč), boty (La Gallery Novesta, Leeda, 1690 Kč), náhrdelník (Leeda, Janja Prokić, 4200 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Tenisky můžete nosit bez obav i k šatům. Které se vám líbí nejvíce?Foto: archiv firem

Tmavá fuchsiová

Nepřehlédnutelná barva a čistý střih. Tyto prvky charakterizují šaty Markéty Kopecké, která se po desetiletém působení v Paříži zabydluje v pražském ateliéru a tvoří pod značkou Reetimee. Návrhářka ve svých kolekcích ráda propojuje eleganci s ležérním stylem, čehož se držela i stylistka, která dlouhé šaty doplnila teniskami. Psaníčko jsme si půjčili od Denisy Nové.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Markéta Kopecká – Reetimee, La Gallery Novesta, 12 700 Kč), náramek (H&M, 249 Kč), brýle (The Item, 850 Kč), tenisky (Aldo, 1999 Kč), psaníčko (DNB Denisa Nová, 4500 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Sledujete českou tvorbu? Které návrháře máte nejraději?

Načítám