Hlavní obsah

Tarotoskop na březen: Co čeká tento měsíc jednotlivá znamení?

Foto: ginger_polina_bublik, shutterstock.com

Nejkratší měsíc je za vámi. Co vám připravil jarní březen?Foto: ginger_polina_bublik, shutterstock.com

Reklama

Březen přichází po krátkém únoru vždycky trochu nečekaně. Co si připravil právě pro vaše znamení? Na co se můžete těšit a čeho naopak obávat? To vám prozradí výklad z tarotových karet.

Článek

Tentokrát můžete očekávat úplněk v Panně 12. března a jako obvykle opět zvýší citlivost vůči některým jevům. Protože luna stojí v Panně, bude vás víc rozčilovat nepořádek a chaos, neorganizovanost druhých i vás samých vás bude přímo vytáčet doběla. Třeba to ale bude i k něčemu dobré a začnete přistupovat k time managementu trochu odpovědněji. A co karty předpověděly konkrétně vašemu znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3.–20. 4.) 6 pohárů – Páže pohárů – 9 pohárů

V poslední době se vám často stává, že se ztrácíte ve vzpomínkách a spíše než abyste si užívali přítomnosti, zabýváte se věcmi minulými. Na tom by nebylo nic tak hrozného, každý je občas přemožen nostalgií, ale vám kvůli tomu ledasco unikne. Naštěstí se právě v březnu ve vašem životě objeví někdo, kdo vás z rozjímání o tom, co už bylo, vytrhne, a zase vás nasměruje k přítomným okamžikům. A tak otevřete oči a uvidíte, o co všechno přicházíte, když nevnímáte dění kolem. Je to velká škoda.

Býk (21. 4.–21. 5.) Rytíř pohárů – 7 pohárů – 2 meče

Do vašeho života se jako kometa přiřítil někdo nový, někdo, kdo vypadá jako vaše spřízněná duše. Zdá se, že máte stejné názory, stejný pohled na svět, líbí se vám stejné věci. Ale... Tahle osoba vás přiměje dělat volby, které vůbec dělat nechcete, vybírat si tam, kde to není nutné. Sice se tváří jako ryzí dobro, nicméně ve skutečnosti sleduje své vlastní zájmy a vás žene přímo do slepé uličky, k něčemu, kde si skutečně vybírat nemůžete. Dejte si pozor na to, co vám našeptává, a rozhodujte se po svém, nenechte se nutit.

Foto: OPOLJA, shutterstock.com

Býk by si měl dát pozor na manipulaci někým, kdo se mu líbí. Všechno nebývá takové, jak se zdá na první pohled!Foto: OPOLJA, shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.) Eso mečů – Eso holí – 10 mečů

Už dlouhodobě je ve vašem životě něco, co vás trápí, ubíjí a vysává, ale vy nejste schopni říct sbohem. To se však s tímto březnem změní. Konečně přijde příležitost, díky ní prohlédnete a dospějete k řešení problému. A taky v sobě najdete odvahu toto řešení uskutečnit. Ano, nebude to nic pěkného ani příjemného, to předčasné a násilné konce nikdy nejsou. Ale uvidíte tu úlevu, až konečně řeknete své ne, své sbohem a s hlavou vztyčenou odkráčíte.

Rak (22. 6.–22. 7.) 4 poháry – Blázen – 5 mečů

Světu se zase jednou povedlo obrat vás o iluze a nechat vás sklíčené a rozmrzelé, znechucené nekonečným bojem s větrnými mlýny. Máte pocit, že zkrátka nemá cenu se snažit, protože vždycky následuje jen další facka od života. Nevzdávejte to. Již brzy se ve vašem životě objeví někdo, kdo vás uchvátí svým životním optimismem, nadšením, snad i pořádnou dávkou lehkomyslnosti. Nechte se nakazit radostí ze života, užijte si trochu bláznění – ale na druhé straně nechte nohy na zemi.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Královna mečů – 9 holí – Rytíř pohárů

Stavíte se ke světu svou rezervovanou, odtažitou tváří a všechny si tak trochu držíte od těla. Snažíte se vystupovat jako někdo dokonalý, bezchybný, koho se lidské city a emoce vlastně moc netýkají. Snad vám někdo v minulosti ublížil nebo jen máte problém pustit si někoho blíž k tělu. Každopádně už sami musíte cítit, že vás věčná ostražitost vyčerpává a že vám takhle v životě něco chybí. Otevřete své srdce a mysl a obnovte stará přátelství či navažte nová. Bude vám mnohem lépe, uvidíte.

Foto: sanjagrujic, shutterstock.com

Lvu velmi prospěje oprášit stará přátelství. Vždyť někde tam, v dávné minulosti, se mohou skrývat skutečné poklady!Foto: sanjagrujic, shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.) 5 pentaklů – 4 hole – Milenci

Začátek března vám přinese nepříliš úspěšné období krize a strádání, zvláště co se majetkové situace týká. Bude třeba utáhnout opasek a zatnout zuby. Naštěstí karty říkají, že už v druhé polovině března se zase začne blýskat na lepší časy, takže jde o zvládnutí dvou krušných týdnů. Konec března vám to pak všechno vynahradí pohodovým a harmonickým obdobím, které si skutečně užijete. Dostaňte z něj co nejvíce, ať máte nač vzpomínat, až zase přituhne. Pro nezadané to bude také ideální doba na hledání nové známosti.

Váhy (23. 9.–23. 10.) Král holí – 9 pentaklů – Luna

Právě teď se vám daří a jste v rozletu. Na co sáhnete, to kvete, od pracovních záležitostí přes osobnostní aspekty až po rodinný či partnerský život. Užívejte si toto období hojnosti a dostatku, vydobyli jste si ho vlastní usilovnou prací a snahou. Nepolevujte však ve svém dynamickém tempu a postupu, protože právě díky tomu se teď máte tak dobře. Jakmile zpomalíte, začnou se vám do mysli vtírat pochybnosti a nejistoty, začnete svá rozhodnutí znovu přehodnocovat a to nepovede k ničemu dobrému, naopak.

Štír (24. 10.–22. 11.) – Poustevník – 6 holí – Viselec

Lidí se tak trochu straníte a poměrně spokojeně si žijete ve svém ústraní a klídku. Pozornost okolí vás totiž znervózňuje a vyvádí z míry, lépe se cítíte ponořeni sami do sebe. V březnu však budete muset čelit velké výzvě – totiž veřejné pochvale a vyzdvižení vaší práce. Najednou se o vás bude zajímat spousta lidí, což by jiné potěšilo, vy jste z toho však akorát tak nesví. Nesmíte se tím však nechat udolat! Čelte pozornosti s hlavou vztyčenou, vždyť si ji zasloužíte. Žádná pasivita a „zaseknutí“ vám nic dobrého nepřinesou.

Střelec (23. 11.–21. 12.) Poslední soud – 4 meče – Věž

Tak dlouho jste zvažovali všechny své možnosti a východiska, posuzovali plusy a minusy jednotlivých cest, kterými se můžete vydat, až vás to úplně znechutilo. Teď cítíte jen únavu a neschopnost cokoli dělat, jakkoli se rozhodnout, do čehokoli skutečně vložit svou energii. Z tohohle rozjetého vlaku musíte vyskočit dřív, než nabere příliš velkou rychlost. Pokud totiž zůstanete nehybně sedět pod náporem stresu, čeká vás na konci zhroucení, rezignace a lhostejnost. Tak se vyburcujte k akci a konečně si vyberte.

Foto: OPOLJA, shutterstock.com

Střelec bude možná propadat depresi, vyčerpání a únavě. Je nejvyšší čas nechat se postrčit k činnosti, která má nějaký smysl. A kdyby to nešlo, vyhledat odborníka na psychické problémyFoto: OPOLJA, shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) Eso pentaklů – Smrt – Královna mečů

Pomalu, ale jistě se před vámi rýsuje šance dosáhnout něčeho, co už dlouho chcete. Něčeho, co se řadí mezi vaše sny už odnepaměti. Klíčové je uvědomit si, že abyste se stali součástí něčeho nového a přivedli to k životu, musíte se také něčeho vzdát a nechat to odejít. A to bude i tento případ. Připravte se dát své sbohem a tím otevřít dveře svému snu. Nic vám ale nespadne do klína jen tak zadarmo, a abyste se k vytoužené odměně dostali, budete muset pořádně makat. Nevzdávejte to!

Vodnář (21. 1.–20. 2.) Ďábel – 4 hole – 7 pentaklů

V poslední době se u vás projevuje extrémně slabá vůle – nic se vám nechce, a tak nic neděláte. Zatím to nemá žádné následky, ale tím se nenechte ukolébat. Doba prosperity a pohodlí končí a brzy vám na paty začnou šlapat všechny úkoly a termíny, které jste doteď odkládali a ignorovali. Najděte v sobě zase svou starou motivaci a nepoddávejte se lenosti, neodkládejte věci na později jen proto, že je to zkrátka snazší. Zatněte zuby a uvidíte, že to půjde lépe a lépe, snadněji a snadněji.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 6 pohárů – Král pohárů – 6 holí

V březnu byste měli spoléhat na svou intuici a na to, co vám radí podvědomí. Rozum odstavte na vedlejší kolej, v tomhle měsíci vám neposlouží. Řiďte se při rozhodování tím, co cítíte, ne tím, co se zdá logicky nejlepší. Váš dobrý odhad navíc nezůstane nepovšimnut a dost možná si i pracovně přilepšíte a dostanete na starost i někoho „pod sebe“. Vaši šéfové pochopí, že je na vaše rozhodování spolehnutí. Nemějte strach, intuice vás nezklame a podvědomé cítění bude fungovat bezpečně.

Březen znamená jaro a nové začátky. Jak se do něj pustíte?

Reklama

Načítám