Hlavní obsah

Tarotová předpověď na leden: Co čeká vaše znamení?

Foto: Profimedia

Co vás čeká v lednu? Taroty promluvily!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leden je novým startem, kdy něco končí a něco úplně nového začíná. Jak začnete po vánoční pauze? Bude leden příjemným počátkem dalšího roku? Čtěte dále, co vám napoví tarotové karty.

Článek

První úplněk roku 2016 přichází až dost pozdě, konkrétně 24. ledna, takže si na něj budete muset počkat. Ponese se ve znamení Lva, což znamená, že najednou zatoužíte po tom, aby vaše dny byly nějak zvláštnější, něčím výjimečné.

Snad je to i steskem po Vánocích, ale Lev si zkrátka potrpí na velká gesta a taky romantiku. Zkuste si tedy nadcházející dny nějak zpestřit, ať se máte nač těšit. Tak se vyhnete i všem depresím a smutkům.

Beran (21. 3.–20. 4.) Ďábel – Poustevník – 7 holí

V prosinci jste měli pocit, že tápete ve tmě, že svět se otřásl a vy jste ztratili směr, kterým se ubírala vaše cesta. Teď máte šanci ji buď znovu najít nebo se pustit po jiné, lepší. Záleží na vás, jak se rozhodnete, správný směr musíte trefit vy sami. Stačí naslouchat své intuici, která vám zpravidla našeptává velmi dobře. Jak jednou pocítíte, co je správné, nenechte si do toho mluvit, chytráků bude kolem jistě dost. Věřte sami sobě a dojdete tam, kam si přejte. Nekráčejte cestou druhých.

Býk (21. 4.–21. 5.) Věž – Slunce – Císař

Lednová chladná atmosféra z vás tahá na světlo to nejhorší a vy máte chuť prostě odhodit stranou všechny ohledy a dělat věci tak, jak se prostě a jednoduše chce vám. Bojujte s tím, protože se může stát, že takové jednání zanechá stopy, které jen tak někdo nesmaže. V práci vyzařujete sebevědomí a celý den předvádíte své schopnosti. V pracovních debatách a poradách jste momentálně nedostižní a nikdo vás nedokáže znejistět. Snažte se tedy upevnit své postavení, dokud jedete na této šťastné vlně.

Foto: Profimedia

Býk bude zářit na pracovních poradáchFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.) 3 holí – Páže mečů – Blázen

Ve vašem životě se v lednu objeví nový impulz, podnět, svěží vítr, který přinese vzrušení a změny do stereotypních dnů a postupů. Je však nutné, abyste nepřijímali všechno nové bez rozmyslu. Novota je atraktivní, ale podle toho, jak začnete, se bude všechno odvíjet dále. Volte tedy obezřetně, vyvarujte se lehkomyslnosti a lhostejnosti. Je také ten pravý čas zahledět se do sebe, přiznat si své problémy a vytáhnout je na světlo – lépe se pak řeší. Nepromeškejte správnou chvíli.

Rak (22. 6.–22. 7.) Svět – Velekněžka – Spravedlnost

Karty vám zaručují, že se v lednu nemáte čeho bát. Postavte se do první linie, mluvte nahlas, vyjadřujte své názory, pouštějte se i do toho, čemu byste se jindy raději vyhnuli. Nenechávejte aktivitu na druhých, iniciujte věci sami. Všechny komunikační nesrovnalosti a nedorozumění se jako zázrakem vyřeší, se svými blízkými budete na jedné vlně. Tak je čas myslet na budoucnost a udělat pár plánů – když položíte základy hned, bude se vám na nich později lépe stavět.

Lev (23. 7.–22. 8.) 6 pentaklů – 7 pohárů – Rytíř holí

V lednu se rozhodně příliš nevzdalujte od vašich blízkých, ať už mluvíme o přátelích či rodině. Budou pro vás více než důležití a podpoří vás i v těžších chvílích, které byste bez nich nejspíš nezvládli. A také vás vrátí do reality, pokud z ní příliš utečete do krajin snění a fantazírování. Je důležité si ujasnit, čeho dosáhnout můžete a co už je mimo vaše schopnosti. Takový úsudek není jednoduchý, ale pomůže vám pak dále poznat, na co se soustředit a kam investovat čas i energii. Rozum bude vaším rádcem, i když to u vás nebývá obvyklé.

Foto: Profimedia

Lvy podpoří zejména jejich vlastní rodinaFoto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.) Císařovna – Poslední soud – Spravedlnost

Teď je to správné období k tomu, abyste zahýbali se svým milostným životem. Ať už jste sami nebo zadaní, vrhněte se do víru společenského života – buď tam na nového partnera narazíte, nebo tak váš starý vztah získá novou jiskru. V pracovní oblasti se zaměřte na uplatňování již dříve vytvořených kontaktů – obvolejte několik starých známých a postarejte se o to, aby věděli, že na ně myslíte. Teď je ta správná příležitost nadchnout všechny svými vlastními nápady. Předsudky a zbytečné obavy půjdou jako mávnutím proutku stranou.

Váhy (23. 9.–23. 10.) Rytíř pohárů – 3 mečů – Císařovna

Máte teď k dispozici nového člověka na hraní. Jste nadšeni tou novostí a dobrodružstvím, které jsou spojeny se začátkem nové známosti a které si všichni tak užíváme. Ovšem pozor, pokud budete příliš lehkomyslní, nakonec z toho všeho vyjdete se zlomeným srdcem a raněnými city právě vy. Jednejte se svým druhem férově, zajímejte se o jeho pocity a přání, naslouchejte mu, snažte se ho poznat. Jedině tak dojdete k fungujícímu a harmonickému vztahu.

Štír (24. 10.–22. 11.) 4 meče – 3 hole – Královna pohárů

Na okamžik se zastavte. Možná si to neuvědomujete, ale uplynulé měsíce jste strávili v obrovském rozletu a je čas se trochu zbrzdit a nadechnout, protože přes Vánoce jste to nestihli. Možná máte pocit, že vám něco uteče, ale vaše pozice je teď pozitivní a stálá. Dopřejte si trochu volna a oddechu, stravte ho s těmi, které máte rádi, urovnejte všechny konflikty, navštivte znovu rodinu bez hektického předávání dárků. Zkrátka vyřešte všechno to, co jste tak dlouho odkládali. Neuvěříte, jak moc se vám uleví a jak osvěžující bude nový start.

Střelec (23. 11.–21. 12.) Poustevník – Slunce – Ďábel

Váš osobní život s lednem nabere zářivé barvy a začnete si daleko víc užívat všeho, co život nabízí. Možná máte pocit, že byste si měli udržet nějaký odstup, ale nebojujte s tím násilně, užívejte si to, co vám padá do klína. Bude se vám dařit i na poli pracovním, kde vyšvihnete pod vládou Slunce několik překvapivých úspěchů a okouzlíte své nadřízené. A co víc, berou vás i vaši kolegové, to zase díky nadšení, kterým bude váš leden prosycen. Nechte se teď prostě unášet proudem a nebojujte proti svému štěstí.

Foto: Profimedia

Střelci by měli přestat bojovat proti vlastnímu štěstíFoto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) Vůz – Královna mečů – 2 meče

Máte spoustu energie a síly, míříte vzhůru za svými sny. Vybírejte si, kam energii investujete, ať vytěžíte co nejvíce a užijete si svou chvíli slávy. Vaši blízcí či přátelé se vás budou snažit zatáhnout do svého konfliktu. Nevyčítejte si, že se nechcete přiklonit ani na jednu stranu, zůstat neutrální je v takových případech sice nejjednodušší, ale vlastně i nejmoudřejší. Nepomlouvejte je za jejich zády. Ač se budou možná chvíli oba tvářit odtažitě, brzy je to přejde. A vy si to nerozházíte ani s jedním.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) Měsíc – 10 holí – 4 pentaklů

Vaše situace by se dala nazvat bojem s větrnými mlýny. Stojíte před problémem, snažíte se o obrátit snad i naruby, a přesto nemá vaše úsilí téměř žádný účinek. Je to taková lekce od života – některé věci zkrátka člověk nezmění a musí je akceptovat. Někdy nejsou radikální změny na místě a v ničem nepomohou, vyplatí se prostě nechat čas, aby odvedl svou práci. Vyčkejte – ale nevzdávejte se. Situace se změní, sama, tak, jak byste nečekali, ale bude se vám dařit lépe.

Ryby (21. 2.–20. 3.) 2 poháry – 8 holí – Smrt

Do vašeho života přichází s lednem rušné období, které vyústí ve velké změny – hlavně na poli vztahů. Nemusí jít rovnou o nějaké rozchody a rozvody, spíše se změní něco uvnitř vztahu. Karty napovídají, že směrem k lepšímu. Nebraňte se tedy tomu, co má přijít, naopak vyjděte změnám naproti. Jen tak z nich vytěžíte maximum a váš život se posune ke světlejším zítřkům. Rozlučte se s tím starým, co odchází, ale neoplakávejte to. Konec je přirozenou součástí života.

Leden je novým začátkem, časem snů a představ i velkých rozhodnutí. Nenechte si je přerůst přes hlavu. Jak odstartujete do dalšího roku vy?

Reklama

Související témata:

Načítám