Hlavní obsah

Tarotový horoskop na květen: Co radí karty vašemu znamení?

Foto: Profimedia

Nahlédněte již dnes do své blízké budoucnosti aneb Co vám přinese měsíc květen? Víme to!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květen s sebou přináší vůni léta a očekávání horkého počasí i dlouhých dnů. Co vás v měsíci lásky čeká? Zjistěte to tradičně podle svého znamení. Opět jsme pro vás vyložili tarotové karty!

Článek

Úplněk přijde hned zpočátku měsíce, tedy 4. května, a ponese se ve znamení Štíra. Toto postavení měsíce snadněji odnese to, čeho se chcete zbavit – ať už jsou to dluhy, neperspektivní partner nebo nadbytečná kila. Kromě toho je to také znamení touhy a chtění – tento měsíc by se vám tedy měly vyjasnit priority a ustanovit žebříček hodnot. A co čeká právě vaše znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.) 10 holí – 9 mečů – 7 holí

Jste zasypáni kupou starostí, úkolů a pokynů, které se na vás hrnou ze všech stran, a vy se pomalu dusíte pod jejich nekončícím přívalem. Myslete i na sebe a nenechte se utiskovat. Kromě toho, že budete naprosto vyčerpaní, vás přemíra starostí okrade i o klidný spánek a přinese s sebou noční můry. Musíte se zkrátka ozvat. Nemyslete si, že vás bude mít okolí za slabocha, když je povinností moc, není hanba požádat o pomocnou ruku. Nenechte se zasypat!

Býk (21. 4.–21. 5.) Milenci – Král mečů – Vůz

Do vašeho života nejspíš vstoupil ten pravý – charismatický, okouzlující, vtipný, šarmantní a krásný, někdo, kdo si vás hned získal svou dobrosrdečností a rytířskostí. Ačkoli vás zmíněná osobnost bezpochyby přitahuje, nejspíš se vyskytnou pochyby – nejen vaše vlastní, ale objeví se jistě i mnoho mudrců, kteří vám budou vztah rozmlouvat. Nedejte na ně. Prošlapte si vlastní cestu, která vás dovede k vašemu vlastnímu cíli. Ačkoli třeba nebude všechno růžové, půjde o vaše rozhodnutí – a to se počítá.

Foto: Profimedia

Blíženci by neměli přes práci zapomínat na své blízké, myslete na to i vyFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.) Páže pohárů – 7 pentaklů – 8 pentaklů

Jste zaslepeni prací, kterou jste pro sebe naplánovali – jdete za vytyčeným cílem hlava nehlava a nekoukáte ani napravo, ani nalevo. A to je možná škoda. Je samozřejmě chvályhodné, že se umíte do něčeho ponořit a zcela se tomu obětovat, odehnat všechny pochybnosti a pilně pracovat a trpělivě čekat, co z toho bude. Ale neměli byste cestou přehlížet ty, kteří jsou vám blízcí. Někdo ve vašem okolí vám otevírá své srdce a čeká, až si toho všimnete – mějte se na pozoru!

Rak (22. 6.–22. 7.) 10 pohárů – 10 mečů – 6 pentaklů

Právě se před vámi rýsuje velmi důležitý okamžik, který by se snad dal nazvat bodem zlomu. Jen to, jak se zachováte, určí, k jakému konci nakonec dospějete. Záleží jen na tom, kolik energie a síly k rozdání v sobě najdete a budete ochotni obětovat, darovat. V důsledku toho pak dojdete úspěšného naplnění, které přinese radost vám i vašemu okolí, nebo naopak padnete až na úplné dno a nějakou dobu se z něj budete hrabat. Pamatujte, máte to ve svých rukou.

Lev (23. 7.–22. 8.) 6 pohárů – Královna holí – 5 pohárů

Tak si to urovnejme – o něco jste se snažili, a nevyšlo to, ačkoli jste do toho vložili mnoho úsilí a energie. Akceptujte to. To se zkrátka v životě děje. Uzavřít se do sebe, stáhnout se do své vlastní skořápky, rozhodně nepomáhá. Neutíkejte kamsi zpátky do slunečné minulosti, kdy všechno bylo fajn. Minulostí se žít nedá. Hned někde blízko ve svém okolí máte někoho, kdo vám dodá sílu, u koho se můžete inspirovat. Seberte se a dejte se znovu do boje!

Foto: Profimedia

Lvi budou mít tendenci utíkat před ne příliš pozitivní přítomností do minulosti. Tím se ale problémy nevyřešíFoto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.) Páže pohárů – 9 mečů – 9 pentaklů

Na obzoru se nerýsují zrovna snadné dny, právě naopak. Něco vás tíží na duši a s ubíhajícím časem to ještě více a více poroste do knedlíku nervozity. Máte pocit, že musíte bojovat a všemu se vzepřít, ale ve skutečnosti vám spíše pomůže, pokud se jako rybka svezete s proudem a s klidnou myslí zvážíte všechna východiska a možnosti. Jen tak se dopracujete k tomu, že všechny vaše chmury zmizí. Neviňte jiné, zkrátka negativitu s klidem přijměte.

Váhy (23. 9.–23. 10.) Eso pentaklů – Císařovna – 3 pentaklů

Začínáte vlastně s čistým štítem, ať už mluvíme o jakékoli součásti vašeho života, od práce přes vztahy až po zdraví. Všechny předchozí problémy se nějak uzavřely a nyní stojíte znovu na počátku. Musíte si to uvědomit a nesnažit se vrátit věci tam, kde byly. Protože pokud budete následovat jejich přirozenou dynamiku, přinese vám květen mnohá krásná překvapení a rozjasní vaše jaro. Vrhněte se do svého života po hlavě!

Štír (24. 10.–22. 11.) Slunce – 9 holí – 10 pentaklů

Jste v zajímavé situaci – vyhráli jste, ale zatím si to odmítáte připustit, odmítáte akceptovat svůj úspěch. Snad je to proto, že cesta k cíli byla opravdu dlouhá a trnitá, snad máte pocit, že to stále nesmíte zakřiknout. Ale pozor. Rozhodně můžete. Své jste si opracovali, opravdu pečlivě. Teď zahoďte své nejistoty a užijte si úspěch, protože ten nikdy netrvá moc dlouho, a navíc si to více než zasloužíte.

Střelec (23. 11.–21. 12.) Mág – Smrt – rytíř pentaklů

Někdy se vaše konkurence může stát velmi užitečným zdrojem inspirace a nápadů a vzorem, kterému se chcete přiblížit. Zkuste se na všechny ty, se kterými bojujete, podívat jinýma očima – co se od nich můžete naučit? Co dělají lépe než vy? A co je zase v porovnání s nimi vaše konkurenční výhoda? Mějte oči na stopkách a jako houba nasávejte všechno, co se kolem šustne, ať pak můžete nově nabyté schopnosti sami praktikovat a ukázat světu.

Foto: Profimedia

Od konkurence se dá hodně naučit, tedy jen v případě, pokud si ji k sobě pustíte, milí StřelciFoto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) Síla – Páže pentaklů – Páže holí

Už delší dobu se ve vašem okolí pohybují dvě osoby, které upoutaly váš zájem a vy jejich. Na jedné straně jsou si tak podobní a na druhé tolik rozdílní. To nic nemění na tom, že si zkrátka neumíte vybrat. Věřte srdci. Občas člověk zkrátka musí udělat krok do prázdna a zjistit, co se vlastně stane. Seberte odvahu a skočte rovnou do toho. Svého rozhodnutí rozhodně nebudete litovat.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) 2 pentaklů – 2 pohárů – Eso pohárů

Jste na počátku vztahu, který se může vyvinout do něčeho opravdu krásného a hlubokého. Ačkoli ke svému protějšku chováte hluboké city, pořád tak nějak tápete a váháte, jestli do toho opravdu skočit, rozmýšlíte se na kraji útesu a ne a ne se vrhnout dolů. Paradoxně to není intenzita citů, co by vás zdržovalo, ale strach o finance, materiální stránku věci. Dejte tomuto vztahu šanci a uvidíte, že vykvete jako růže. A vy s ním.

Ryby (21. 2.–20. 3.) 3 mečů – Rytíř mečů – Viselec

Právě jste si prošli rozchodem – a nemusí to být vztahová záležitost, ale třeba neshoda na pracovišti nebo rozloučení s něčím, co vám bylo drahé. Náhle se cítíte mimo, jako kdyby vás někdo zavřel do skleníku, ze kterého není útěku. Cítíte, že máte svázané ruce a vysvobození je mimo váš dosah. Máte čas si všechno urovnat v hlavě a rozhodnout se, do čeho se vrhnete dál. Staňte se znovu tou akční a nezastavitelnou osobou, za kterou vás všichni mají.

Ať se vám v květnu daří, vaše přání se se Štíří Lunou vyplní a máte zkrátka hodně štěstí.

Reklama

Načítám