Hlavní obsah

Tebe bolí hlava?

Foto: Shutterstock

Muži: Jsou s nimi jen problémy!Foto: Shutterstock

Reklama

Soutěžní příspěvek Hledá se žena č. 12! Je 6 večer a po třetí volám své "chlapy" ke společnému stolu k večeři. Pětiletý synek se konečně uráčil dorazit, ale manžel dál sedí u svého notebooku a dělá, že pracuje. Dochází mi trpělivost, na stole je prostřeno, syn už dokonce večeří, stejně tak i já, a on stále hledí do toho černého elektronického nepřítele.

Článek

Beru talíř s večeří a házím mu ho na klávesnici. Samozřejmě si vyslechnu něco v tom stylu, jestli jsem náhodou nespadla z višně, co kdyby jedna z těch mastných brambor zamazala ten jeho počítač, u kterého musí pracovat.Ale nakonec rezignuje, vůně večeře ho odlákala od pracovních záležitostí.

Je po večeři, děti - synové- se chystají do vany. Pětiletý se dokáže vysvléknout a vlézt do vody sám, ale ročního musí někdo odtrojit a do vany strčit. "Vysleč ho, já jdu dát nádobí do myčky." říkám manželovi, a čekám, co bude. Nezklamal. "Musíš ho vysvléct sama, já tady mám teď zprávy." Je zaděláno na hádku. "Děláš si srandu? Jsi celý den doma(je totiž sobota) a s ničím jsi mi za celý den nepomohl. Aspoň o to děcko se postarej, je snad taky tvůj ne." A co udělá on? Odzbrojí mě větou, kterou nesnáším. "Ale miláčku, od čeho jsi na mateřské?" Otevřu pusu, že mu peprně odpovím, ale zase jí rychle zavřu, stejně jako dveře od koupelny, kde koupu děti.

Že by mi pak pomohl s oblékáním děcek do pyžama, o tom už asi netřeba psát. Ztrhaná si jdu dát sprchu, nemůžu najít svůj šampon, volám na manžela, který se neochotně zvedá od večerního televizního programu, aby mi záhy mohl oznámit, že ráno, když si čistil u umyvadla zuby, a tudíž neměl čas sledovat okolní dění, vzal náš 13ti měsíční synek do ruky JEHO šampon, ale aby mu ho nevylil, půjčil mu MŮJ. A ten mi samozřejmě vylil. Znovu se hádáme, vyčítám mu, jak je mu jedno, co se děje s mými věcmi, ale na jeho nikdo nesmí sahat. Vyčítám mu, jak málo se stará o to, co děti zrovna dělají, že když není konečně v práci do večera, tak se má taky starat, a co on mi odpoví? Opět s ledovým klidem ve tváři pronese další pro mě nesnesitelnou větu:" Ty jsi placená za to se o ně starat, ne já."

To je poslední kapka, kašlu na umývání vlasů, kašlu na to, že ráno si budu muset jít koupit šampon do vesnického obchodu plného drben, kašlu na to, že budu mít vlasy jako jeden slepenec, kašlu.... NA NĚJ! Kašlu na toho zaneprázdněnýho manžela, unaveného prací a stresem v ní. Je mi jedno, že na mě ještě huláká, že mám být ráda, za to co dělá, on přece nosí domů peníze, moje mateřská by nám nepomohla....bla bla bla, samé žvásty. Už mě nebaví ho poslouchat. Jdu spát.

O půl jedenácté mě budí hlas mého manžela. "Co je?"ptám se vztekle. "Mám na tebe chuť."odpovídá. Mám toho dost, pro dnešek mi to vážně stačilo, beru polštář a peřinu a odcházím spát na gauč do obýváku. Manžel s nepochopením v očích jde za mnou, zjistit příčinu toho, proč na něj dnes nemám chuť, a naprosto nepochopitelně se zeptá:"Tebe bolí hlava?" "JO!" zalžu. Pro dnešek ho mám vážně plný zuby.

Reklama

Související témata:

Načítám