Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Teplý salát podávejte jako teplý předkrm nebo ho doplňte třeba kuskusem a máte rychlou vegetariánskou večeři.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g mrkve
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 balení čerstvé rukoly
  • 1/4 lžičky kari koření
Článek

Postup

01.

Mrkve oloupejte, pokrájejte na kousky (malé kulaté nechte vcelku) a na trošce olivového oleje zprudka orestujte. Asi po pěti minutách do stejné pánve přidejte na plátky nakrájené žampiony, kmín a kari koření, osolte, opepřete a za stálého míchání restujte doměkka. Podle potřeby můžete podlít troškou vody. Teplý salát podávejte doplněný rukolou.

Související témata:

Načítám