Hlavní obsah

Teplý salát z mungo fazolí s omáčkou tamari. Je zdravý, a navíc zahřeje!

Foto: Autorka

Chutí tohoto salátu, pokud jej neznáte, budete velmi mile překvapeni. A jak je zdravý!Foto: Autorka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připravte si z fazolek mungo křupavý salátek, který si můžete dát k obědu. Hlad po něm mít určitě nebudete, navíc je velice zdravý.

Článek

Když si loupané fazole mungo namočíte den předem, vařené budou během chvíle. Mezitím hravě zvládnete připravit křehkou zeleninku s omáčkou tamari a jídlo je hotové raz dva.

Teplý mungo salátek

Na 1 porci budete potřebovat:100 g loupaných mungo fazolí, 2 lžíce oleje, ½ malé cibule, 30 g pórku, 40 g řapíkatého celeru, 20 g mrkve, 70 g žampionů, ¼ lžičky mletého koriandru, ¼ lžičky mletého římského kmínu, 1 stroužek česneku, ½ lžíce rýžového octa, 1 lžíci omáčky tamari, pažitku a sezamová semínka na posypání

Postup: Mungo namočte den předem do studené vody. Druhý den vodu slijte, zalijte novou vodou a vařte do měkka. Nebude to trvat tak dlouho, jako u ostatních luštěnin.

V pánvi rozehřejte olej a na něm dozlatova orestujte na jemné klínky pokrájenou cibuli. Pórek podélně překrojte a nakrájejte na centimetrové proužky. Mrkev překrojte napůl a nakrájejte šikmo na slabé plátky. Žampiony a celer nakrájejte také na slabé plátky a spolu s další zeleninou přihoďte k cibuli na pánev. Občas směs na pánvi prohoďte. Když zkřehne, přidejte rozdrcený česnek a koření, asi půl minuty promíchávejte. Zalijte rýžovým octem a tamari. Zeleninu opět prohoďte na pánvi a přimíchejte k ní scezené a okapané mungo fazolky.

Tip:Na talíři posypte sezamovými semínky a pažitkou

Lákají vás asijské chutě? V tom případě nepřehlédněte recept na další typ asijského salátu anebo oblíbené smažené nudle pad thai.

Načítám