Hlavní obsah

Jídlo plné zeleniny a masa? Zkuste exotické smažené nudle Pad Thai!

Foto: Autorky

Pad Thai je naprostá klasika thajské kuchyně, kterou musíte poznat!Foto: Autorky

Reklama

Máte rádi exotickou a asijskou kuchyni? Pak je dnešní recept právě pro vás! Vyzkoušejte nudle Pad Thai, určitě vám zachutnají.

Článek

Jediný správný recept na Pad Thai určitě neexistuje. Můžete ochutnat tisíce variant s různými surovinami a pokaždé budou chutnat jinak. V základu to jsou ale smažené rýžové nudle s vejcem, jarní cibulkou, dochucené rybí omáčkou, limetkovou šťávou a cukrem. Máte chuť?

Luxusní Pad Thai

Pro 2 osoby potřebujete: rýžové nudle – asi ½ balení, 3 vejce, 1 menší cibuli, 100 g mungo klíčků, ½ svazku jarní cibulky, 1 větší mrkev, 1 kuřecí prso, olej, třtinový cukr, rybí omáčku, sójovou omáčku, 1 limetku, 2 stroužky česneku, 1–2 chilli papričky, 2 lžíce nesolených arašídů, 1 svazek koriandru

Postup:Nejdříve si připravte základní ingredience. Rýžové nudle namočte do studené vody a mrkev a cibuli nakrájejte na tenké nudličky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, česnek na tenounké plátky, chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte ji nadrobno. Arašídy nasucho opečte na pánvi a po vychladnutí je nahrubo posekejte. Koriandr otrhejte ze stonků a pokrájejte nahrubo, kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky. Po přípravách zeleniny a masa slejte z nudlí vodu a pak je ještě přesně jednu minutku povařte v osolené vodě. Propláchněte je studenou vodou a nechte je v cedníku okapat.

Dále si připravte vejce a smíchejte je v misce s 1 lžící sójové omáčky a lehce prošlehejte vidličkou. Potom je na oleji opékejte, v podstatě jako když děláte míchaná vejce, ale více je vysušte. Vejce si dejte stranou a na pánvi si rozehřejte lžíci oleje a lžíci sójové omáčky. Do pánve přidejte kuřecí maso a opékejte je, dokud nebude do zlatova upečené. Pak ho také dejte stranou k vejcím.

Poté si v pánvi rozehřejte opět 1 lžíci oleje spolu s 1 lžící rybí omáčky, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžící třtinového cukru. Hezky míchejte, dokud nezačne cukr karamelizovat. Do pánve k omáčce přidejte nakrájenou mrkev a cibuli a pořádně promíchejte. Přidejte scezené nudle, klíčky a vejce, maso a také česnek a chilli. Vše pořádně míchejte a opékejte. Pokrm dochuťte rybí omáčkou, případně i cukrem a zakápněte limetkovou šťávou. Úplně na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku a koriandr. Servírujte posypané arašídy, na stole nechte limetku a chilli na případné dochucení.

Tip: Pokud byste raději luxusnější verzi, můžete k Pad Thai přidat například opečené krevety či na kostičky nakrájené tofu. Lze ho ale připravit i jen jako zeleninový pokrm, bez masa.

Reklama

Načítám