Hlavní obsah
Foto: Dione

Foto: Dione

Jahodová rýže se smetanou se podává horká a v zimě přece něco teplého do žaludku potřebujeme, že ano? Tak nečekejte, až se oteplí, a pusťte se do ní!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g těstovinové rýže
    1
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 125 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 125 g smetanového sýra
    7
  • 1 lžíce cukru krupice
K podávání
  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 hrst mandlových lupínků
    8
  • 1/2 tabulky hořké čokolády
    7
Obsažené alergeny
7
Mléko a mléčné výrobky
8
Skořápkové plody
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve si podle návodu dejte vařit těstovinovou rýži. Mezitím v rendlíku smíchejte smetanu, žervé, sýr, cukr a nechte asi pět minut prohřát. Plátky mandlí nasucho na pánvi opražte.

02.

Uvařenou těstovinovou rýži rozdělte do talířů, zalijte smetanovou omáčkou, poklaďte plátky jahod, posypte opraženými mandlemi a navrch nastrouhejte hořkou čokoládu.

Máte radši nadýchané a vychlazené dezerty? Připravte si roládu s mascarpone krémem a kokosem.

Související témata:

Načítám