Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Uzené s vejci a těstovinami je rychlá verze šunkofleků, kterou oceníte třeba na chatě. Nasytí, zahřeje a stačí vám hrnec, pánev a plotýnka.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 lžička soli
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • 200 g uzeného masa
  • 1/2 šálku pórku
  • 5 lžic slunečnicového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny si uvařte na skus ve vroucí osolené vodě. Ve velké hluboké pánvi na rozpáleném oleji orestujte na půlkolečka nakrájenou cibuli, kolečka pórku a na kostičky nakrájené uzené maso dozlatova. 

02.

Přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a do směsi nalijte rozšlehaná vejce a osolte. Promíchejte a až vejce ztuhnou odstavte. Podávejte posypané nasekanou pažitkou.

03.

Načítám