Hlavní obsah
3,3
(10)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Rozvoňte ve své kuchyni žampiony a ochutnejte je s těstovinami doplněné slaninou.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g penne
  • 250 g žampionů
  • 8 plátků slaniny
  • 250 g mascarpone
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Mezitím pokrájejte žampiony na čtvrtiny (tedy na větší kousky) a slaninu na proužky.

02.

Do hlubší či větší pánve vložte slaninu a asi po dvou minutkách, když pustí šťávu, přidejte žampiony. Pozor, cílem je, aby houby nepustily vodu, tedy je nutné udržovat vysoký plamen a směs stále míchat. Restování trvá asi 7 minut.

03.

Když je hotovo, přidejte scezené těstoviny, mascarpone a skoro všechnu bazalku (lístky můžete pokrájet, ale nemusíte). Vše promíchejte, ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Při podávání každou porci ozdobte zbylou bazalkou.

Máte rádi žampiony? A zkoušeli jste už žampiony portobello?

Související témata:

Načítám