Hlavní obsah

Těstoviny se slaninou a houbami

Hodnocení:
(9)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Tento týden v redakci voněly žampiony: ochutnávali jsme těstoviny doplněné slaninou. Zkusíte je také?

Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g penne
  • 250 g čerstvých žampionů
  • 8 plátků slaniny
  • 250 g mascarpone
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Mezitím pokrájejte žampiony na čtvrtiny (tedy na větší kousky) a slaninu na proužky.

Krok 2: Do hlubší či větší pánve vložte slaninu a asi po dvou minutkách, když pustí šťávu, přidejte žampiony. Pozor, cílem je, aby houby nepustily vodu, tedy je nutné udržovat vysoký plamen a směs stále míchat. Restování trvá asi 7 minut.

Krok 3: Když je hotovo, přidejte scezené těstoviny, mascarpone a skoro všechnu bazalku (lístky můžete pokrájet, ale nemusíte). Vše promíchejte, ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Při podávání každou porci ozdobte zbylou bazalkou.

Máte rádi žampiony? A zkoušeli jste už žampiony portobello?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek