Hlavní obsah
3,0
(111)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ať už jako vydatná snídaně, lehká večeře, teplý předkrm, nebo zajímavé pohoštění, pečená vejce nikdy nezklamou. A dnes netradičně v klobouku žampionu portobello. Je to pochoutka skoro bez práce, a když vynecháte slaninu, je bezmasá a jako dělaná i pro dietu.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks žampionů portobello
  • 1 ks vejce
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 2 ks cherry rajčat
  • 1 lžička másla
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů. 

02.

Žampion portobello očistěte. Vyřízněte z něho nožku a lžící odstraňte lupeny, aby mělo vejce prostor. Žampion položte na kus pečicího papíru do malého pekáčku. Osolte ho a dovnitř dejte trošku másla.  

03.

Nyní do kloboučku na máslo vyklepněte vejce a přidejte rozříznuté cherry rajčátko. Opět osolte a opepřete. 

04.

Žampion dejte péct do trouby, dokud bílek neztuhne – asi na deset minut.

05.

Mezitím si na pánvi orestujte nakrájenou slaninu společně s nasekanou bílou částí jarní cibulky.

06.

Upečený žampion přendejte na talíř, přidejte orestovanou slaninu s cibulkou, přidejte čerstvou, najemno pokrájenou zelenou část jarní cibulky a čerstvá rajčata. 

Tip: Takto připravený žampion podávejte například s opečeným toustem nebo bagetkou.

Chutnají vám vejce pečená v troubě? Zkuste zapečená vejce v bagetě nebo cuketová hnízda se zapečenými vejci. A podívejte se na video návod na vejce pečená na obláčku.

Reklama

Načítám