Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Oblíbenou kombinaci slaniny, žampionů a smetany jsme vylepšili bílým vínem. Zkuste to také tak a nebudete litovat.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
    1
    3
  • 250 g žampionů
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 dl bílého vína
    12
  • 1 dl drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 200 g anglické slaniny
  • 150 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Slaninu nakrájejte na proužky nebo na kostičky a v pánvi ji nasucho orestujte. Jakmile pustí tuk, přidejte nakrájené žampiony, osolte, opepřete, okořeňte kmínem a pět minut restujte. 

02.

Směs podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Přidejte vývar a smetanu ke šlehání a omáčku nechte zhoustnout. Pak ji promíchejte s těstovinami a před podáváním pokrm ještě posypte hrubě mletým černým pepřem a ozdobte snítkou bazalky.

Načítám