Hlavní obsah
1,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zkuste přidat do těstovin s fazolkami v rajčatové omáčce dokřupava vypečené krutony potřené česnekovým máslem. Nemá to chybu!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 dl másla
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g fazolových lusků
  • 4 lžíce rajčatové omáčky
  • 2 dl zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 ks francouzské bílé bagety
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 220 °C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Bagetu nakrájejte na libovolně velké kousky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Česnekové stroužky se solí utřete dohladka a promíchejte je s máslem. Směsí potřete nakrájené kousky bagety, které v troubě pečte asi 10 minut dozlatova. 

02.

V malém hrnci doměkka uvařte zelené fazolky, zchlaďte je, sceďte a dejte stranou. Cherry rajčátka rozpulte a zprudka je orestujte v pánvi na troše másla. Přidejte pyré a zeleninový vývar, osolte a krátce povařte. Vmíchejte fazolky a nechte prohřát. Směs promíchejte s těstovinami a bagetovými krutony. Podávejte se strouhaným parmazánem.

Reklama

Načítám