Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Nevíte co s fenyklem? Orestujte ho na olivovém oleji se sezónní zeleninou a zapečte s těstovinami.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks červené papriky
  • 1 bulva fenyklu
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst lusků cukrového hrášku
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
    7
  • 1 dl extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Fenykl i papriku očistěte a nakrájejte na proužky. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém obojí orestujte spolu s hráškovými lusky. Jakmile je zelenina měkká na skus, promíchejte ji s těstovinami.

02.

Směs těstovin osolte a dejte do vymazané zapékací mísy. Vajíčka rozšlehejte s trochou soli, přidejte smetanu, přelijte přes těstovinovou směs a v troubě zapékejte cca 20 minut.

Načítám