Hlavní obsah

Tip na dezert? Čokoládové muffiny!

Foto: Greta Blumajerová

S těmito muffiny určitě zabodujete u dětí i u manžela!Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete čokoládu? Pak prostě musíte vyzkoušet tenhle skvělý recept na muffiny s kokosem a krémem z mascarpone. Nemají totiž chybu!

Článek

Čokoláda nejen uklidňuje, ale navíc je to afrodiziakum, takže jednou za čas malý kousek nikomu neuškodí. V tomhle receptu je navíc jogurt a kefír, které skvěle uklidňují černé svědomí z mlsání, takže utíkejte do kuchyně :-).

Na 12–15 muffinů potřebujete: 250 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce holandského kakaa, 100 g nahrubo nasekané čokolády, 250 ml kefíru, 2 vejce, 100 g rozpuštěného másla a 4 kokosové tyčinky v čokoládě (Bounty, Koko, Flint, Carla Coco…).

Na krém a dohotovení: 250 g (1 kelímek) mascarpone, 1 bílý jogurt (asi 180 g) a javorový sirup nebo med.

Na těchto muffinech není vůbec nic těžkého! Zapněte troubu na 180 stupňů. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny (mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao a nasekanou čokoládu), v druhé míse smíchejte všechny tekuté ingredience (kefír, rozpuštěné máslo a vajíčka). Čokoládové tyčinky nakrájejte na malé kousky.

Foto: Greta Blumajerová

Nejdřív smíchejte všechny sypké surovinyFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pak smíchejte všechny tekuté ingredience, a až před plněním formiček tyto směsi promíchejteFoto: Greta Blumajerová

Do formiček na muffiny (je jedno, jestli silikonové, porcelánové nebo speciální plech) vložte papírové košíčky. Smíchejte suché a tekuté ingredience a na konec do těsta vmíchejte nakrájené čoko tyčinky. Formičky plňte lžící jen po okraj a pokuste se vršek aspoň trochu uhladit :-). (Pokud byste chtěli krém z mascarpone vynechat, košíčky klasicky přeplňte, aby muffiny měly svůj typický tvar.) Vložte je do trouby a pečte asi 25–30 minut.

Foto: Greta Blumajerová

Formičky naplňte asi do 3/4 a těsto zarovnejteFoto: Greta Blumajerová

V míse vyšlehejte dohladka mascarpone s jogurtem, podle chuti můžete přidat i trochu strouhaného kokosu. Upečené muffiny vyndejte z formiček a nechte vychladnout. Nakonec je pomocí cukrářského sáčku ozdobte krémem a ten před podáváním ještě pokapejte javorovým sirupem nebo medem.

Foto: Greta Blumajerová

Upečené muffiny dozdobte krémem z mascarponeFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Navrch přijde trocha javorového sirupu nebo meduFoto: Greta Blumajerová

Máte rádi muffiny, nebo preferujete spíš klasické „buchty na plech“? Napište nám!

Načítám