Hlavní obsah

Tip na grilování: white castle burger

Hodnocení:
(7)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

V jednoduchosti je krása! A u tohoto receptu na dokonalý white castle burger to platí dvojnásob. Stačí pár ingrediencí, umění šéfkuchaře Zdeňka Marcína a mistra pánských střihů Kraiga Casebiera a můžete si pochutnávat i vy. Další díl pořadu Televize Seznam BBQ Saloon je tu!

Ingredience pro:
1 porci
Na burger potřebujete:
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 1 bulka
  • sůl
  • pepř
  • 1 kyselá okurka
  • hořčice
  • 1 malá cibule
Článek

Postup

Krok 1: Vezměte pečicí papír a dejte na něj hovězí maso, které válečkem rozválejte na jemnou placku. Pak ho na deset minut vložte do mrazáku, aby se trochu zpevnilo.

Krok 2: Jakmile se maso trochu zpevní, vyskládejte na něj bulky, které jste předtím rozkrojili napůl, a podle této velikosti pak nakrájejte maso na obdélníčky (vznikne masová mřížka).

Krok 3:

Oddělte jednotlivé obdélníčky od sebe a do každého udělejte 5 děr (jako na hrací kostce), protože white castle burger se na grilu neobrací, čímž zajistíte, že se maso udělá i z vrchní strany.

Krok 4: Rozpalte gril, na který položte grilovací pekáč nebo pánev. Na ni přidejte olej a celou pánev vystelte najemno nakrájenou cibulí. Nechte chvilku opékat a hned na ni přidávejte burgery, které osolte a opepřete až v tuto chvíli.

Krok 5: Potom na maso vyskládejte bulky a vše nechte na grilu, dokud cibule a burger hezky nezhnědnou.

Krok 6: Poté vše sundejte z grilu a otočte bulkou naspod. Přidejte kyselou okurku nakrájenou na tenká kolečka. Druhou část bulky natřete hořčicí, přiklopte a podávejte. 

Bez pořádného hamburgeru není správná grilovačka. Podle našeho video receptu, ve kterém vám ukážou, jak ho chystají Zdeněk Marcín a Kraig Casebier, se povede i vám! Podívejte se na něj na Televizi Seznam.

ynezorPumanzeSaNyknalC