Hlavní obsah

Příloha k masu: Česnekové bramborové „harmoniky“

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 5 minut
Náročnost
nízká

Máte už dost klasických úprav brambor, knedlíků i hranolek? Pak vyzkoušejte originální recept, se kterým z brambor snadno vykouzlíte luxusní přílohu!

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 brambor
  • 6 lžic másla
  • oregano
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá pažitka
Článek

Postup

Krok 1: Máslo zahřívejte se lžičkou soli, prolisovaným česnekem a nadrhnutým oreganem (skvělý je ale i tymián) do rozpuštění soli a másla.

Krok 2: Brambory omyjte, ale neloupejte – ve slupce je nejvíc vitaminů. Ostrým nožem do nich v půlcentimetrové vzdálenosti udělejte zářezy, ale nedokrojte úplně, aby brambory zůstaly v celku. Potřete většinou másla, ale česnek a koření nechte v kastrůlku na později, aby nezhořklo.

Krok 3: Opepřete, překryjte alobalem a pečte 40 minut při 180 stupních. Poté odkryjte, polijte zbylým česnekovým máslem a dopečte ještě asi 20 minut doměkka. Posypte nakrájenou pažitkou a podávejte třeba ke grilovaným masům.

Toužíte si vypěstovat svůj vlastní domácí česnek? Jak na to, si přečtěte v našem dalším článku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama