Hlavní obsah

Tipy na dárky pro maminky a babičky: Tyhle zvládnou vyrobit vaše děti!

Foto: Mona Martinů

Dárky vyrobené dětmi zaručeně potěšíFoto: Mona Martinů

Reklama

Všechny ženy mají zítra svátek, a proto každou z nich jistě potěší, když si na ně někdo vzpomene. Proto můžete se svými dětmi vyrobit maminkám, babičkám či tetičkám drobný dárek. Tady je naše inspirace.

Článek

Pokud máte doma šikovné děti, které rády tvoří, tak jako má dcera, určitě je dnešní nápady na dárky ke Dni žen potěší, a především zabaví. Proto si honem nachystejte na stůl pracovní podložku a směle se pusťte společně do práce.

3D obrázek

K této dekoraci určené na stěnu budete potřebovat jakékoli malířské plátno, které zakoupíte většinou ve výtvarných potřebách a papírnictvích, barevné papíry a případně třpytky. Pokud děti zvládnou práci s nůžkami samy, mohou si vystřihnout různě velké a různě barevné motýly (ale klidně třeba i srdíčka nebo květiny), které následně polepí třpytkami nebo je mohou vybarvit. Vystřižené motivy se pak přehnou napůl a nalepí dle vlastní fantazie na plátno.

Foto: Mona Martinů

Obrázky s 3D motivem jsou nyní velmi populárníFoto: Mona Martinů

Sladká kytice nebo auto

Květiny potěší vždy každou ženu, ale o to více, když jsou darované od vašich dětí či vnoučat. Proto přinášíme nápad, jak vyrobit barevný a veselý pugét. Stačí vystřihnout vždy po dvojicích různé tvary květů, které děti polepí cukrářskými ozdobami a sypáním všeho druhu. Následně k sobě dvojice přilepí a vloží mezi ně špejli, kterou obarvily fixem na zeleno. Pak už jen stačí převázat mašlí.

Foto: Mona Martinů

Tahle kytice vydrží ve váze opravdu dlouhoFoto: Mona Martinů

Obdobným způsobem mohou děti samozřejmě vyrobit i další dekorace. A vzhledem k tomu, že některé malé kluky výtvarné práce až tolik neberou, zkuste je nalákat třeba na to, že mohou nazdobit parádní auto.

Foto: Mona Martinů

Výroba cukrových aut bude bavit hlavně klukyFoto: Mona Martinů

Provázkové srdce

Srdce darované z lásky bude bavit tvořit děti i dospělé. Stačí nafouknout balonek v požadovaném tvaru a omotat jej provázkem, který zprvu namočíte v tekutém škrobu. Zakoupíte ho v běžné drogerii. Doporučujeme však pracovat na podložce či rozložených novinách.

Pak už jen stačí nechat do druhého dne zaschnout a děti mohou provázek ještě dle libosti nabarvit. Když je vše suché, přichází závěrečná, leč nejzábavnější fáze. Balonek se propíchne a ozdoba zůstane celá.

Foto: Mona Martinů

Nafouknutý balonek nejprve hustě omotáte provázkem namočeným ve škrobu a necháte přes noc zaschnout. Poté ho děti mohou nabarvit. Pokud chcete srdce rovnou červené, stačí zakoupit už barevný provázekFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Hotové srdíčko můžete následně přivázat na mašli a zavěsit do okna nebo k lustruFoto: Mona Martinů

Malovaný svícen

I malý svícen či váza vykouzlí úsměv na tváři. Stačí jen zakoupit barvičky na sklo, pro menší děti i předkreslené šablony a máte „vymalováno“.

Foto: Mona Martinů

Na skleničku mohou děti nalepit vlastní obrázek nebo vybarvenou předtištěnou šablonu, které se prodávají v papírnictvíFoto: Mona Martinů

Vtipné fotoalbum

Také máte doma babičku, která je vděčná za každou fotku vašich dětí? Připravte jí jako dárek krásné fotoalbum v netradičním tvaru. Stačí vystřihnout z tvrdého papíru 5x stejnou královskou korunu, kterou děti ze všech stran pomalují a nalepí tam své bláznivé fotky. Pak už jen jednotlivé stránky po straně proděravíte a svážete k sobě dvěma mašlemi.

Foto: Mona Martinů

Fotoalbum může mít tvar koruny, srdce či tulipánuFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Z tohoto dárku budou mít největší radost babičkyFoto: Mona Martinů

Srdce na roličce

Kdo má doma malé prcky, rozhodně ví, že se roličky od toaletního papíru nevyhazují. Lze s nimi vytvořit totiž různé dekorace včetně kuličkové dráhy. Pro dnešek jsme ale zvolili roličku jen jako decentní stojánek se srdíčkem, který zvládnou polepit různými nálepkami, klidně i fotkami i ty nejmenší děti.

Foto: Mona Martinů

Srdíčko vystřihněte dvakrát a nalepte ho na roličku z každé strany. Kdo ho nechce polepit, může ho třeba vybarvit, potisknout razítky nebo na něj napsat básničkuFoto: Mona Martinů

Reklama

Načítám