Hlavní obsah

Rychlovka nejen k večeři? Zkuste toasty a sendviče!

Foto: Jakub Jurdič

Připravte rychlou večeři nebo dokonalou svačinu. Z toastového chleba!Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete připravit dobrou večeři pro rodinu, ale nechce se vám u sporáku trávit moc času? Řešení se vejde do jednoho slova – připravte sendviče a toasty! Máme pro vás čtyři originální nápady.

Článek

S nivou, s kozím sýrem, grilovanou zeleninou nebo slaninkou. Který sendvič či toast vás tentokrát dostane? Připravili jsme pro vás 4 různé recepty na letní rychlé večeře!

S grilovanou zeleninou a šunkou

Na 4 sendviče potřebujete:1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, půl cukety, půl lilku, 100 g šunky od kosti, sůl a pepř, lžíci omáčky, kterou máte rádi (případně hořčice či majonézy), 350 g toastového chleba.

Foto: Jakub Jurdič

Grilovaná zelenina a šunka – dokonalá letní kombinaceFoto: Jakub Jurdič

Postup: Cuketu a lilek nakrájejte na plátky, posolte a nechte vypotit. Papriky rozdělte na proužky a spolu s cuketou a lilkem je ugrilujte (můžete i na pánvi na troše oleje). Nasucho opečené plátky toastového chleba pak plňte směsí zeleniny (nezapomeňte je dochutit pepřem), natrhanou šunkou a trochou omáčky.

Zapečené s nivou a chřestem

Na 4 toasty potřebujete: 350 g toastového chleba, 4 stonky chřestu, 50 g vepřové šunky, 50 g sýru nivy.

Foto: Penam

Chřestu je v obchodech ještě dost. Tak proč toho nevyužít?Foto: Penam

Postup:Na lehce opečený toast položte plátky nivy, na nudličky nakrájenou šunku a poklaďte je kousky chřestu, který jste povařili v osolené vodě do měkka (nebo zlehka opekli na másle v pánvi). Přiklopte druhým opečeným plátkem toastu, vše vložte do zapékací misky a nechte asi 5 minut v troubě rozpálené na 180 stupňů Celsia dopéct, dokud se sýr nerozteče.

S jahodami a rukolou

Na 4 sendviče potřebujete: hrst rukoly, 100 g jahod, 100 g kozího plísňového sýru, 2 lžíce balsamikového octu, 350 g toastového chleba, hrubou sůl, 2 lžíce olivového oleje.

Foto: Jakub Jurdič

Jahody se s kozím sýrem skvěle doplňujíFoto: Jakub Jurdič

Postup: Rukolu a jahody omyjte. Jahody nakrájejte na malé kousky, totéž proveďte s chladným sýrem. Vše promíchejte, přidejte ocet, olej, sůl a směsí naplňte nasucho opečené plátky toastového chleba.

Chalupářský toast

Na 4 porce potřebujete: toastový chléb 500 g, slaninu, máslo, hrubozrnnou hořčici, cibuli, sterilovanou okurku.

Foto: Penam

Snadný, rychlý, a chutná výborněFoto: Penam

Postup:Plátek toastového chleba zprudka opečte, potřete máslem utřeným s hrubozrnnou hořčicí, toast obložte nakrájenou slaninou a dozdobte najemno nakrájenou čerstvou cibulí a sterilovanou okurkou. A je hotovo!

A jaké sendviče či slané toasty děláte vy?

Načítám