Článek
S nivou, s kozím sýrem, grilovanou zeleninou nebo slaninkou. Který sendvič či toast vás tentokrát dostane? Připravili jsme pro vás 4 různé recepty na letní rychlé večeře!
S grilovanou zeleninou a šunkou
Na 4 sendviče potřebujete:1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, půl cukety, půl lilku, 100 g šunky od kosti, sůl a pepř, lžíci omáčky, kterou máte rádi (případně hořčice či majonézy), 350 g toastového chleba.
Postup: Cuketu a lilek nakrájejte na plátky, posolte a nechte vypotit. Papriky rozdělte na proužky a spolu s cuketou a lilkem je ugrilujte (můžete i na pánvi na troše oleje). Nasucho opečené plátky toastového chleba pak plňte směsí zeleniny (nezapomeňte je dochutit pepřem), natrhanou šunkou a trochou omáčky.
Zapečené s nivou a chřestem
Na 4 toasty potřebujete: 350 g toastového chleba, 4 stonky chřestu, 50 g vepřové šunky, 50 g sýru nivy.
Postup:Na lehce opečený toast položte plátky nivy, na nudličky nakrájenou šunku a poklaďte je kousky chřestu, který jste povařili v osolené vodě do měkka (nebo zlehka opekli na másle v pánvi). Přiklopte druhým opečeným plátkem toastu, vše vložte do zapékací misky a nechte asi 5 minut v troubě rozpálené na 180 stupňů Celsia dopéct, dokud se sýr nerozteče.
S jahodami a rukolou
Na 4 sendviče potřebujete: hrst rukoly, 100 g jahod, 100 g kozího plísňového sýru, 2 lžíce balsamikového octu, 350 g toastového chleba, hrubou sůl, 2 lžíce olivového oleje.
Postup: Rukolu a jahody omyjte. Jahody nakrájejte na malé kousky, totéž proveďte s chladným sýrem. Vše promíchejte, přidejte ocet, olej, sůl a směsí naplňte nasucho opečené plátky toastového chleba.
Chalupářský toast
Na 4 porce potřebujete: toastový chléb 500 g, slaninu, máslo, hrubozrnnou hořčici, cibuli, sterilovanou okurku.
Postup:Plátek toastového chleba zprudka opečte, potřete máslem utřeným s hrubozrnnou hořčicí, toast obložte nakrájenou slaninou a dozdobte najemno nakrájenou čerstvou cibulí a sterilovanou okurkou. A je hotovo!
A jaké sendviče či slané toasty děláte vy?