Hlavní obsah

Top džíny 2020: Balonové, zvony, ale i slimky

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolikrát nás džíny zachránily, když jsme ráno nepřítomně zíraly do prázdné (ve skutečnosti plné) skříně. Tímto tak trochu vzdáváme hold klasickým i originálním střihům. Které denimové kousky z nových kolekcí vám padnou jak ulité?

Článek

Džíny nic nenahradí a v městské módě mají nezastupitelné místo. Pokukujete po novém kousku? Omrkněte letošní trendy, které si berou inspiraci z osmdesátých let. Nezoufejte, pokud vás široké nohavice zrovna neoslovují, vybrali jsme i zajímavé kousky mezi těmi užšími!

Staronový trend

Nejnovějším střihem jsou balloon jeans, které jsou lehkou obměnou mom jeans, a upřímně, jsou skoro k nerozeznání. Pas je vyšší než vysoký, přes stehna jsou nafouknutější a u kotníků zúžené. Můžou mít i sámky v pase, ty však opticky rozšiřují, buďte tedy u výběru obezřetní, pokud máte větší bříško. Nejlépe budou vypadat s upnutějšími topy a vždy je zastrčte dovnitř. Balonové džíny najdete u značky Levi’s, Reserved, Bershka nebo v umírněnější verzi u Pepe Jeans, která pro tuto kolekci přizvala ke spolupráci anglickou zpěvačku Duu Lipu (24).

O tom, že zvony jsou jedním z top trendů jara, jsme už psali. Exkluzivně budou vypadat s westernovými kotníčkovými botami a halenkami. Stejně dobře vypadají i ve sportovním stylu s botaskami a mikinou. Jsou méně problematičtější než balony, protože v horních partií jsou přiléhavé a nerozšiřují. Siluetu dokonce umí vyvážit a opticky zmenšit boky. Rozhodně se jich nebojte, nádech nevkusu zavánějícím rokem 2000 ze sebe už dávno setřásly.

Balloon

Foto: Archiv firem

Zleva: Dua Lipa x Pepe Jeans, 1630 Kč, prodává Zalando; Levi’s, 3299 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 699 Kč; Reserved, 699 KčFoto: Archiv firem

Zvony

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Only, 1049 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1499 Kč; Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Klasika vítězí?

Pokud široké nohavice nejsou váš šálek denimové kávy, pořád jsou tu užší střihy v podobě slim, straight a skinny. Slim jsou přiléhavé, ale ne tak „nasáklé na tělo“ jako skinny jeans. Jsou univerzální pro všechny postavy a poznáte je tak, že konec nohavic je rovný a nekopíruje tolik lýtko a případně kotník.

Můžete vybírat i z varianty straight, která se zase vrátila do módy. Tyhle nohavice vám prokážou ještě lepší službu než slimky – zúží, ale zase neobtáhnou tolik stehna a zadek. Prostě, tak akorát!

Ani skinny nezavrhujeme, jsou většinou dost pohodlné díky elastanu, a tím se stávají skvělou volbou na volný čas. Nabízí také největší zvýraznění pozadí, zejména když mají šikovně umístěné švy pro optický push-up efekt. Pokud chcete co největší zužující efekt, sáhněte po tmavých barvách.

Slim

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 799 Kč; Dorothy Perkins, 860 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Straight

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 1499 Kč; Miss Selfridge, 1549 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Skinny

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 1499 Kč; F&F, 499 KčFoto: Archiv firem

Mrkněte také na kombinace s mom jeans, stylista poradí, jak si se širšími nohavicemi poradit vkusně!

Související témata:

Načítám