Hlavní obsah

Toužíte po miminku? Známe cestu

Reklama

Početí potomka je pro ženu i muže obrovským mezníkem v jejich dosavadním životě. Tato událost není ovšem pro mnoho párů až tak jednoduchá, jak se může na první pohled jevit.

Článek

Jestliže už i vy závistivě nakukujete do cizích kočárků, máme pro vás několik užitečných rad, jak se vymodleného uzlíčku dočkat.

Statistika nikdy nelže

Údajně až 90 000 000 partnerských dvojic na celém světě se snaží počít dítě. Každá žena má při svém cyklu zhruba 20% šanci na otěhotnění. Je proto zcela logické, že po delším čase a neúspěšných pokusech se dostavuje strach, obavy a stres, které šanci na početí výrazně snižují.

A co prozrazuje statistika dále? Například to, že příčina neplodnosti je zhruba ve 35 % na straně ženy a v naprosto stejném poměru i na straně muže. Zbylá procenta tvoří kombinace příčin u obou partnerů. Nejčastější problémy u ženy jsou poruchy ovulace, abnormální funkce vejcovodů, poruchy děložního hrdla či dělohy. Muži mají většinou jeden a tentýž problém – skoro vždy je problém v tvorbě jejich spermií.

Důvody neplodnosti jsou různé. U některých je ovšem potřeba vyhledat odbornou pomoc

Takhle budoucí rodiče rozhodně ne!

Na plodnost má vliv celá řada faktorů, od prostředí, ve kterém žijete, až po stravu či psychické rozpoložení. Čemu se tedy raději vyhnout, a co naopak nepodcenit?

Stop kofeinu a nikotinu

V první řadě rozhodně omezte konzumaci kofeinu. Cigarety, které tělu rovněž dodávají škodlivý nikotin, odložte alespoň na nějakou dobu stranou. Omezení obou těchto nešvarů se netýká pouze budoucích maminek, ale i tatínků. Také pro ně jsou tyto látky zcela nevhodné v době, kdy vrcholí proces „snahy o budoucího potomka“.

Co prozradí ručička domácí váhy?

Výzkumy jasně potvrdily, že muži a ženy s nadváhou nebo podváhou mají větší problém s plodností. Nepodceňujte proto pravidelný pohyb, který nejenže protáhne svaly, ale rovněž rozproudí krev ve vašich žilách. Navíc každý pohyb spouští endorfiny, které vám pomohou snadněji překonat nežádoucí stres a strach, jež by se při dalším nevydařeném pokusu mohly dostavit.

Pestrá strava je sice základ, ale nezajistí tělu všechny potřebné látky. Proto je vhodné užívat vhodný přípravek

Dbejte na správné stravování a přísun důležitých látek

Pestrá a vyvážená strava je pro toto období velmi důležitá. Ovšem, i když je váš jídelníček vyvážený, většinou neobsahuje všechny potřebné látky v takovém množství, které jsou pro početí potomka potřeba.

Na českém trhu se nedávno objevil unikátní doplněk stravy – Fertility Blend pro ženy, který je ve svém segmentu jedničkou na trhu v USA. Jeho účinnost potvrdila rozsáhlá, placebem kontrolovaná klinická studie amerických lékařů Stanfordské univerzity (Stanford University School of the Medicine, USA, 2006).

Studie se zúčastnilo 93 žen ve věku 24 až 42 let, které se neúspěšně pokoušely po dobu 6 až 36 měsíců otěhotnět. Ve skupině čítající 53 žen, které užívaly Fertility Blend pro ženy, otěhotnělo po 3 měsících 14 žen (26 %). Po 6 měsících užívání úspěšně počaly další 3 ženy. Studie tak potvrdila, že přípravek může zvýšit úspěšnost početí, dále se ukázalo, že upravuje nepravidelnost menstruačního cyklu a může být efektivním doplňkovým opatřením především v případech nevysvětlitelné neplodnosti.

Fertility Blend pro ženy zakoupíte ve své lékárně

Fertility Blend pro ženy je doplněk stravy obsahující mimo jiné zinek, který přispívá k přirozené plodnosti a reprodukci, vitamin B6 pro regulaci hormonální aktivity a také kyselinu listovou, jež přispívá k běžnému metabolismu homocysteinu.

Protože je snaha o miminko mnohdy psychicky velice náročná, nabízí Fertility Blend pro ženy také vitamin B12 a hořčík pro normální psychickou činnost. Patentově chráněná kombinace látek (L-arginin, izoflavony z extraktu jetele lučního a katechiny z extraktu zeleného čaje) zajišťuje vzácnost a originalitu přípravku. Díky unikátnímu patentovému složení je vhodné jej užívat jako doplněk při hormonální léčbě i v době těhotenství, a to dokonce až do 12. týdne.

K dostání také varianta pro páry. Více na stránkách www.fertilityblend.cz. V případě koupi přípravku Fertility Blend pro ženy nebo přípravku Fertility Blend pro páry na stránkách www.fertilityblend.cz zadejte kód FB17, a získáte poštovné ZDARMA! Platí do 4. 9. 2015.

Reklama

Načítám