Hlavní obsah

Trápí vás křečové žíly? Tímhle cvičením jim předejdete!

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte křečové žíly v rodině, sedavé zaměstnání, nebo naopak děláte silové sporty, jako je třeba vzpírání? Pak patříte do skupiny lidí ohrožených křečovými žilami. Víme, jak jim předcházet a co na ně zabírá!

Článek

Svým nohám byste měli věnovat dostatečnou pozornost. Právě na nich nesete celou svou váhu, a proto si zaslouží nemalou péči. Jestli navíc máte ke křečovým žilám genetické dispozice, platí to dvojnásob.

Křečovým žilám lze předcházet poměrně snadno. Trenérka a poradkyně pro zdravý životní styl, Ing. Veronika Jandová, vám ve videu ukáže účinné preventivní cviky, které zvládnete kdykoli a kdekoli.

Při tomto onemocnění je velmi důležité několikrát denně rozproudit krevní oběh. Proto byste se měli hýbat, jak jen to jde. Ideálním pohybem je plavání, dlouhá chůze nebo cyklistika. Pokud ale na tohle nemáte v týdnu čas, máme pro vás variantu, jak cvičit v práci. Cviky, které uvidíte, nejsou jen dobrou prevencí, ale i pomocí při již začínajících problémech s křečovými žilami.

Pokud máte pokročilejší fázi onemocnění, vyhněte se sportům s doskoky, jako je tenis, squash nebo košíková. Vyvarujte se také nošení příliš úzkých kalhot a zařezávajících se ponožek. Proti „křečákům“ pomáhají i Priessnitzovy koupele, což je střídavé sprchování nohou teplou a studenou vodou. Dále to chce zdravý jídelníček a dostatečný pitný režim. Pokud máte už velké křečové žíly, rozhodně navštivte svého lékaře a poraďte se s ním.

Trápí vás křečové žíly? Co vám pomáhá?

Načítám