Hlavní obsah
2,9
(71)
Foto: muuraa, Shutterstock.com

Foto: muuraa, Shutterstock.com

Nadýchaná, chutná, ale mírně komplikovanější bublanina? Pokud máte trochu času, vyzkoušejte ji!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 120 g másla
  • 100 g cukru
  • 3 ks žloutků
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 3 ks bílku
  • 400 g čerstvého ovoce
Článek

Postup

01.

Bílky třete do pěny s cukrem, vmíchejte žloutky a pomalu přidávejte polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva.

02.

Ve finále opatrně vmíchejte sníh ze třech bílků (když necháte před tím vejce mimo lednici, znásobí sníh svůj objem). Ve vymazaném a vysypaném pekáčku potom těsto poklaďte ovocem a v předehřáté troubě nechte upéct dorůžova.

A jak na dokonalé třené těsto?

Související témata:

Načítám