Hlavní obsah
3,0
(97)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Třešně právě dozrávají a jejich sezona je krátká. Upečte si ke kávě lahodnou piškotovou bublaninu provoněnou skořicí. Rychlý a oblíbený moučník zvládnou všechny kuchařky.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Na těsto
  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 150 ml podmáslí
  • 1 lžička mleté skořice
  • 6 vajec
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
Na dohotovení
  • 500 g čerstvých třešní
  • 1 skořicový cukr
Článek

Postup

01.

Oddělte bílky od žloutků a žloutky ušlehejte do husté a nadýchané pěny. Pak do nich postupně přidávejte olej, podmáslí a citronovou kůru.

02.

Smíchejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a postupně zašlehejte do směsi, až vznikne hladké těsto.

03.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto pak nalijte na plech vyložený pečicím papírem. 

04.

Třešně vypeckujte. Posypte je skořicovým cukrem a promíchejte je, aby byly v cukru obalené. Pak je nasypte na těsto. 

05.

Bublaninu pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení ji můžete ještě poprášit moučkovým cukrem. 

Reklama