Hlavní obsah
3,1
(893)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jenom deset minut (dvanáct i s vymazáním plechu a úklidem kuchyně) budete potřebovat na to, abyste do trouby vložili plech s těstem. Vypeckováním třešní se nezdržujte, znalci tvrdí, že právě ony dodají bublanině tu správnou, lehce mandlovou chuť.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 35 × 25
Budete potřebovat
  • 2 hrnky třešní
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 125 ml oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
Na vymazání a vysypání
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

Jako odměrku používám hrnek s objemem 250 ml.

01.

Omyjte třešně a nechte je okapat. Předehřejte troubu na 180 °C, vymažte plech máslem a vysypte ho moukou.

02.

Do velké mísy odměřte mouku, cukr a prášek do pečiva a promíchejte směs metličkou. Ingredience se smíchají a provzdušní.

03.

V druhé míse metličkou krátce našlehejte vejce, mléko, vanilkový extrakt a půl hrnku oleje. Prošlehanou „mokrou“ směs vlijte k mouce a vymíchejte hladké těsto.

04.

Těsto vlijte na plech a nahusto poklaďte třešněmi. Pečte asi 30–35 minut do zlatova. Po upečení nechte chvilku vychladnout a případně posypte moučkovým cukrem. Bublanina nejlíp chutná jenom tak do ruky, při hrách venku, můžete ji ale servírovat i na talířku s kopečkem šlehačky.

05.

Do těsta přidejte lžičku nastrouhané citronové kůry.

K létu patří nejen třešně, ale i rybíz, maliny a borůvky. Zkuste úžasný borůvkový koláč s tvarohem nebo čokoládové košíčky s rybízem, osvěžující ovocný jogurtový koláč nebo dokonalý meruňkový dezert se smetanovým krémem.

Reklama

Související témata:

Načítám