Hlavní obsah

Trend, který letí? Ukážeme vám, jak nosit třásně!

Foto: Jakub Jurdič

Šaty, vesty, tuniky, ale i boty nebo kabelky. Třásním to sluší všude!Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když řekneme, že poutají pozornost při každičkém pohybu, rozhodně nebudeme přehánět. Třásně jsou jedním z nejefektnějších trendů a nosit se dají téměř na čemkoli! Necháte se zlákat jejich rozevlátostí?

Článek

Přestože mluvíme o trendu, třásně už jsou téměř módní stálicí, o které jen někdy slyšíme trochu méně. Letošní jaro a léto ale k takovým sezonám opravdu nepatří. Třásně zdobily šaty, topy, kabelky ale i boty v bezpočtu kolekcí a právě teď si jich můžete dosyta užít i v našich obchodech. Módní inspiraci si pro vás připravila stylistka Eliška.

Bohémské jaro

Třásně jsou těsně propojené s bohémským stylem. Pokud je vám tento směr blízký, neměl by vám chybět takto zdobený svetr nebo kotníčkové boty. Pohrát si zkuste i s délkami oblečení, dlouhému objemnějšímu svetru bude svědčit společnost krátkých šortek a z nich vykukujících útlých nohou.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šortky (H&M, 249 Kč), pásek (Lindex, 699 Kč), malá kabelka na pásku jako ledvinka (Claire´s, 469 Kč), džínová košile (Mango, 899 Kč), svetr (Lindex, 1299 Kč), boty (Buffalo, 2780 Kč), náhrdelník (Claire´s, 359 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Vesta jako zásadní kousek

Super kouskem, který spolehlivě oživí váš šatník, je také vesta s třásněmi (jejich délku můžete volit kratší – pro běžné nošení je to rozhodně praktičtější). Kombinovat ji přitom nemusíte jen po bohémsku, stylistka Eliška ji přehodila přes hedvábný, téměř minimalistický overal.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: hedvábný overal (La Formela, Czech Labels & Friends, 5900 Kč), vesta s třásněmi (La Formela, Czech Labels & Friends, 6900 Kč), boty (Aldo, 1799 Kč), prsteny (Bijou Brigitte, 149 Kč/kus)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

S třásněmi si můžete pořídit tuniku, body i klasické tričko. Kterému kousku dáte přednost?Foto: archiv firem

„Otřásňované" šaty

Velmi snadno nositelné jsou maxi šaty s třásňovými detaily. Nejlépe budou vypadat s pohodlnými plackami (pokud vás baví letošní sandálový trend, směle do něj) a delším náhrdelníkem, případně směsicí náramků na ruce. Pro letní slunné dny ideální!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (ASOS, 4622 Kč), boty (Aldo, 1499 Kč), náhrdelník s pírky (Claire´s, 269 Kč), prsten (Claire´s, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Varianta s tunikou

Typická letní sestava, kterou ale můžete za pomoci kožené bundy nosit i na jaře. Tuniku s třásněmi noste sólo, případně z ní nechte vykukovat krátké šortky, díky kterým nebudete mít obavy z větru (...a následného odhalení vašeho spodního prádla). Pokud se vám třásně nechtějí nosit přímo na těle, přesuňte je do rukou. Na kabelce vypadají neodolatelně (najdete ve fotogalerii).

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: tunika (H&M, 899 Kč), klobouk (H&M, 799 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), kožená bunda (Zara, 4999 Kč), sada náramků (Marks & Spencer, 229 Kč), náhrdelník (H&M, 499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Psaníčko, nebo mini batůžek? Oboje vypadá ve společnosti třásní skvěle!Foto: archiv firem

Černobílý pohled na… třásně

Pokud barvám zrovna neholdujete, můžete si pořídit černý kimonový vršek. Pod průhledný materiál klidně oblékněte body nebo rovnou černé celkové plavky. V létě vám přijdou vhod, stejně jako ultra pohodlné „pyžamové“ kalhoty s potiskem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kimonový vršek (H&M, 799 Kč), kalhoty (H&M, 349 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), šátek ve vlasech (Lindex, 299 Kč), náušnice (Aldo, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Co vy a třásně? Nosíte je, nebo vás tahle móda míjí? Napište nám!

Načítám