Hlavní obsah
Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Připomeňte si chuť středomořské kuchyně s netradiční kaparovou omáčkou a treskou!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g tresky
  • 500 g rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 12 ks oliv černých
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 ks hlávkového salátu
Článek

Postup

01.

Rajčata spaříme v horké vodě (3-5minut). Poté je propláchneme studenou vodou a ihned oloupeme, rozpůlíme a pak rozložíme do zapékací formy. Rovnoměrně je posypeme olivami nakrájenými na tenká kolečka, drobně nasekaným kapary a drobně nakrájeným česnekem. Olivový olej smícháme s cukrem a strouhankou a přelijeme jím připravená rajčata. Směs osolíme, opepříme a pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut.

02.

V době pečení si nachystáme filety z tresky: osolíme je, opepříme a uvaříme v páře (3-5 minut). Na talíře rozložíme kousky listů hlávkového salátu, na ně dáme tresčí filety a přes ně hotovou omáčku. Ihned podáváme s otoustovaným bílým pečivem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 499,01 kJ
Bílkoviny38,96 g
Tuky17,61 g
Sacharidy11,41 g
Sůl2,97 g
SAFA2,89 g
Vláknina3,7 g
Cukry6,14 g
Související témata:

Načítám