Hlavní obsah

Triky se spodním prádlem: Jak zúžit pas nebo prodloužit obvod podprsenky?

Foto: Profimedia

Stahovací kalhotky mohou být sexy! Nevěříte?Foto: Profimedia

Reklama

Sexy dekolt, svůdné boky, štíhý pas. Jak trochu přírodě pomoct, aniž byste navštívily plastickou chirurgii? Odborníci v čele s Helenou Konarovskou vám poradí, do jakých šikovných pomocníků investovat.

Článek

Stalo se vám někdy, že jste si pořídily sexy podvazky, svůdné body nebo stahovací program, a doma jste pak na výsledek svého nadšeného nákupu jen bezradně koukaly?

Je to poměrně logické, reklamy rády ukazují super ženy v ještě skvělejším prádle, ale návod na to, jak si co obléct, aby to skutečně fungovalo, většinou chybí. Něco takového se vám ale nestane ve specializovaném salonu.

Jak si s těmito vychytávkami z oblasti spodního prádla poradit? Přinášíme vám pár tipů přímo od odborníků.

Podvazkové pásy

„Donedávna se podvazkové pásy s punčochami nosily jen v případě, když žena šla na rande. Nyní si myslím, že pokud ženě něco takového zvedne sebevědomí, ráda nosí sukně a šaty, je to mnohem lepší volba než ,obyčejné` punčocháče,“ doporučuje stylistka Veronika Králová.

Na rozdíl od střihů z minulosti podvazkové pásy lépe přilnou k tělu a dělají hezčí postavu. Umí zakrýt i případné nedostatky v oblasti boků. Jak je tedy správně obléct s punčochami, aby bylo vše tam, kde má?

U punčoch je třeba dávat si pozor, abyste je nevytahovaly až úplně nahoru, bohatě postačí do půli stehen. Také je dobré, aby barva i krajka punčochy ladily s podvazky. Rozdílné vzory se také nedoporučují. Pokud sáhnete jen po ozdobném podvazku (jakým se zdobí nejčastěji nevěsty), určitě zase myslete na sladění barev.

Foto: Archiv firmy

Podvazkový pás, Pleasure State, Vesper Fleur, 3510 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Podvazkový pás nízký, Luna, Celebration, 890 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Punčochy na podvazek, Lise Charmel, Ultra Féminin, 1100 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Jasně červený podvazkový pás, Ewana, 579 Kč, vínovo-černý podvazkový pás, Bella, 249 KčFoto: Archiv firem

Stahovací program

Možná tomu nebudete věřit, ale stahovací pásy, kalhotky nebo sety patří v kategorii spodního prádla k bestsellerům. „Opravdu, stahovací program je hitem číslo jedna dnešní doby,“ potvrzuje majitelka obchodu Le Chaton, Helena Konarovská. „Existuje v největším množství střihů – kalhotky nízké nebo vysoké až pod prsa, kalhotky s nohavičkou krátkou nebo dlouhou až ke kolenům, spodnička do pasu, pod prsa nebo i s ramínky,“ dodává odbornice. Je ale taková vychytávka skutečně funkční?

Odborníci na spodní prádlo jednohlasně tvrdí, že kvalitní programy stoprocentně ano. Je ale důležité nenosit takové stahovací prádlo pořád, maximálně dva dny za sebou, pak si musí tělo od tlaku odpočinout. Kvalitní stahovací prádlo také poznáte podle toho, že se nikde neohrnuje, nekrabatí a okraje dokonale přilnou k vaší kůži. Pozor! Na začátku se ve stahovacích programech možná budete cítit toporně a stísněně, ale počkejte pár minut, kvalitní prádlo se během chvíle dokáže vašemu tělu přizpůsobit.

Foto: Archiv firmy

Stahovací body bez košíčků, DKNY, Jolie Nuit, 1260 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Kalhotky vysoké stahovací, Janira, Secrets, 1240 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Stahovací spodnička, Simone Perele, Top Model, 3360 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tmavé nízké stahovací kalhotky, Naturana, 799 Kč, Stahovací tělová košilka Plie, 888 KčFoto: Archiv firem

Prodloužení obvodu podprsenky

Podprsenka vám úplně nesedí, a do výplaty je daleko? Nebo si jen potřebujete na nějakou událost vzít konkrétní podprsenku, kterou je třeba malinko nastavit? V tom případě je čas sáhnout po prodlužovači podprsenky, který je obvykle levnou záležitostí a pomůže prodloužit velikost obvodu až o tři háčky.

„Prodloužení obvodu podprsenky jednoznačně doporučuji těm, které mají malá prsa a velký obvod a nakupují primárně v obchodních řetězcích,“ říká stylistka Veronika Králová. Zároveň dodává, že se prodlužovače dělají ve třech základních barevných odstínech, které by měly vždy korespondovat s barvou podprsenky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Prodlužovač podprsenky, Triumph, 120 Kč, Prodloužení obvodu podprsenky, Modino, 329 KčFoto: Archiv firem

Body jako důkaz

Body, kus spodního prádla využívaný zejména v chladnějších měsících, se těší v poslední době větší oblibě. Nosí se nejčastěji krajkové tmavé materiály, které vystřídaly bílou klasiku z osmdesátých let. Pokud si chcete takový kousek pořídit, držte se jedné zásady – body nenoste samostatně jako top. Může vykukovat v dekoltu nebo v oblasti rukávů.

„Stahovací body krajkové nebo plně hladké je skvělé v tom, že končí pod prsy a vyhladí vám celou postavu. Při sednutí nám nestahuje podprsenku dolů a prsa zůstávají ve stejné výši,“ říká Helena Konarovská. U body se také hodí kalhoty nebo pouzdrová sukně s vyšším pasem, nedoporučují se naopak bokovky. I stylistka Šárka Štursová se přidává s radou: „U většího poprsí bych se vyvarovala velkých vzorů a krajek, raději zůstat u hladkého materiálu,“ doplňuje.

Foto: Archiv firmy

Sexy body, Antigel, Sexy Mystere, 2180 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv frmy

Tělové body s nevyztuženými košíčky, Eprise, Arty Romatica, 4100 KčFoto: Archiv frmy

Foto: Archiv firmy

Černé krajkové body, Gossard, Body Barely There, 1599 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Body s dlouhým rukávem a krajkou, Vestira 529 Kč, Body bílé s krátkým rukávem, Arrefeva, 1329 KčFoto: Archiv firmy

Nosíte některé z těchto vychytávek, nebo s nákupem ještě váháte?

Reklama

Načítám