Hlavní obsah

Trvalá krok po kroku: Takhle proměnila modelku Lucku!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Probouzet se s upravenými vlasy plnými objemu? To zní jako ráj. A může se stát skutečností díky trvalé. Existuje tu ale jedno velké „ale“. Jak vůbec tato procedura v dnešní době probíhá a na co byste se měli připravit, když se pro trvalé vlny rozhodnete?

Článek

Trvalá. Jedná se o chemický proces, který představuje skutečně velký zásah (ano, nevonící čpavek je stále základní složkou). Aby ne, jde o to, narušit strukturu vlasu a „přemluvit“ ho, aby držel úplně jiný tvar než doposud. V osmdesátých a devadesátých letech bývaly kudrny hit. Čím objemnější kštice, tím lepší. Pak se to zlomilo a trvalá naštěstí – především tedy pro vlasy – upadla málem v zapomnění. Asi před deseti lety se vrátila v plné parádě díky trendu volných plážových vln, místo celé hlavy od kořínků se ale natáčely jen délky na větší natáčky.

Začátkem letošního roku se o trvalé začalo mluvit v souvislosti s herečkou Emmou Stone (29). Ta je, co se týče účesu, známá chameleonka – na hlavě měla hnědou i blond a nejvíce jí to sluší v zrzavé. Koncem ledna zatoužila po vlnách, a tak si s kamarádkou nechala udělat trvalou a celý proces ukázala na Instagramu. Nepředstavujte si však „pravou osmdesátkovou“ trvalou – jde spíš o jemné vlnky než kudrlinky. Touze probouzet se s krásnými vlasy plnými objemu poté neodolala například herečka Jaime King (39) nebo Julianne Hough (30).

Foto: Profimedia.cz

Herečka Emma Stone si nechala udělat trvalou společně s kamarádkou Rachel Woodwin v lednu 2018Foto: Profimedia.cz

Trvalou si můžete nechat udělat i dnes – nehledě na to, zda je trendy, nebo ne. Spousta kadeřníků ji však odmítá, nebo alespoň nedoporučuje. Může sice vlasům dodat tvar i texturu, ale na oplátku jim něco vezme: kvalitu. Ne pro každého je tedy tato procedura vhodná a měli byste ji rozhodně konzultovat s odborníkem.

A právě o tom jsme si povídali s kadeřníkem Liborem Smržem z pražského salonu Hair We Are. Mrkněte na video, v němž vám v rychlosti předvede postup trvalé, prozradí vám, pro jaké vlasy se nehodí, a ukáže, jak mohou vlny nakonec vypadat!

Nosíte trvalou? Jaké s ní máte zkušenosti?

Reklama

Související témata:

Načítám