Hlavní obsah

Turistika s dětmi: Co zabalit s sebou?

Foto: istockphoto.com

I dětská nožka potřebuje na výšlap kvalitní turistickou obuvFoto: istockphoto.com

Dovolená v horském kempu? To je skvělá cesta, jak s dětmi zažít dobrodružství, aby měly na co vzpomínat. Než se ale vydáte z domova vstříc zážitkům v přírodě, zamyslete se nad tím, co si s sebou zabalíte. Jak se říká, štěstí přeje připraveným. A to platí dvojnásob, když s sebou berete i děti.

Článek

Nepodceňte výběr dětské turistické obuvi. Rádi byste si pořídili prvotřídní trekové boty, ale nemáte možnost jít do kamenného obchodu? E-shop 4camping.cz nabízí velký výběr pohorek, ze kterých si hravě zvolíte ty nejlepší přímo pro vás. Nechte si na výdejnu poslat více párů, které si na místě vyzkoušíte. To platí i pro vaše děti s tím, že zkoušení tohoto typu obuvi je nejlepší v odpoledních hodinách, kdy je dětská noha oteklejší z celodenního chození. Noha v botě při delší procházce pracuje a měla by na to mít dostatek prostoru. Ideální prostor mezi palcem a špičkou boty je 1–1,5 cm místa. Pokud si ale nebudete jistí, jak správně vybrat trekové boty pro dítě nebo pro sebe, poradí vám outdooroví specialisté na e-shopu 4camping.cz.

Foto: istockphoto.com

Dětský spacák nesmí být těsný ani velký. Ideální je ten rostoucíFoto: istockphoto.com

Ideální spacák pro děti je rostoucí

Existují dětské spacáky, které se vyrábí do délky 150 cm. Když je vaše dítě menší, může v takovém spacáku „plavat“. Vsaďte na rostoucí spacák, který jednoduše přizpůsobíte zapnutím či odepnutím spodní části pytle. Tuto část lze pak využít jako výplň volného prostoru spacáku. Je hrozně důležité, aby dítěti nebyl příliš těsný ani volný. Jedině tak si totiž dokáže vytvořit dostatečné teplo, aby mu nebyla zima. Na e-shopu 4camping.cz najdete nejrůznější varianty dětských spacích pytlů. Prozkoumejte je.

Foto: istockphoto.com

Rodinné stanování v přírodě je nezapomenutelným dobrodružstvímFoto: istockphoto.com

Stan pro celou rodinu

Stanování je pro děti obvykle super zábava a zážitek. Záleží tedy na vás a vaší manuální zručnosti. Místo tyčkové klasiky můžete sáhnout po stanu házecím nebo třeba nafukovacím. Stany se vyrábí v různých velikostech, takže budete mít z čeho vybírat a určitě se do něj vejdete s celou rodinou. Hlavně ale dbejte na to, aby byl stan dostatečně nepromokavý. Letní bouřky můžou totiž natropit pořádnou neplechu.

Foto: istockphoto.com

Vydatné svačinky jsou základ. Připravte si energii do skladných krabičekFoto: istockphoto.com

Svačinky, čokoláda a suché oblečení

Pokud se vydáte s dětmi na trek, nezapomeňte mít s sebou dostatek jídla a svačinek. Nakrájejte do krabičky ovoce, zabalte si trvanlivé sýry nebo proteinové tyčinky. Děti také určitě ocení zásobu čokolády. Dost důležité je ale i náhradní oblečení. Po cestě můžete snadno a rychle promoknout. I pro děti existují nejrůznější varianty funkčního oblečení. Proto je mějte raději s sebou.

Vybavte se na 4camping.czVideo: 4camping.cz

Reklama

Načítám