Hlavní obsah

Typologie lidí podle tvaru ruky: Jak poznat nevěrníka, kutila nebo plodného muže?

Foto: Helen Sushitskaya, Shutterstock.com

Foto: Helen Sushitskaya, Shutterstock.com

Reklama

Stačí jeden zkoumavější pohled na ruce a můžete si hned udělat obrázek o jejich majiteli. Má krátké prsty? Dlaň plnou jemných linek? Nebo prsteníček delší než ukazováček? Pojďte se s námi naučit základy věštění z ruky.

Článek

Věštění, čtení či hádání z ruky (též chiromantie) je disciplína stará několik tisíc let a nezávisle na sobě se jí věnovali jak staří Egypťané, tak i Číňané a Indové. Ruce jsou s mozkem spojeny nespočtem nervových vláken a panuje mezi nimi zvláštní vývojové spojení. Právě odtud pramení domněnka (kterou jako první vyřkl starořecký filozof Aristoteles), že rýhy a čáry v dlaních jsou obrazem našeho minulého, stávajícího a možná i budoucího konání. Ostatně to, že ruce každého člověka jsou jedinečné, nepopírá ani oficiální věda a sází na daktyloskopii.

Prsty prozradí mnohé

Nemusíte se vyznat v tom, odkud a kam vede čára života, abyste mohli číst z rukou. Jana Niessnerová, známá věštkyně z ruky, radí: „Podle délky prstů se dá odhadnout povaha člověka. Lidé s krátkými prsty jsou netrpěliví a mají rádi vše rychle udělané a hotové. Jsou zároveň efektivní pracovníci. Naopak lidé s dlouhými prsty jsou plánovači. Vše jim déle trvá, ale práci odvádějí precizně a soustředí se na detail.“

Šamanka, chiromantka a astroložka Markéta Švarcová doporučuje povšimnout si i dalších znaků: „Srovnáte-li délku ukazováčku a prsteníčku, který je delší a výraznější? Pokud ukazováček, pak jistě patříte k lidem, kteří dokážou jít na věc přímo a umějí se rozhodovat. Pokud prsteníček, jste člověk, který umí ostatní naklonit na svou stranu, má herecké vlohy a je poddajnější.“

Existuje ještě jeden pohled na věc. Údajně čím delší je prsteníček proti ukazováčku, tím více má majitel této ruky mužské energie. Mužům tento znak dodává nadprůměrnou schopnost rozmnožovat se, ale také třeba sklony k agresivitě nebo egoistickému chování. Ženy s prsteníčkem delším než ukazováček mívají lepší orientační schopnosti, lépe se prosazují v práci, ale mohou trpět bolestmi hlavy. Na stejném základě se u dětí dá předpovědět, k čemu v dospělosti budou inklinovat: u chlapců je to matematika, zatímco dívky budou tíhnout spíše k humanitním vědám.

Tvar a velikost ruky

Foto: Jana Niessnerová

Stačí jeden pohled, klidně z dálky, a máte jasno, kdo před vámi stojíFoto: Jana Niessnerová

Chcete-li poodhalit tajemství tvaru dlaní, pak vězte, že existují čtyři typy.

Zemská ruka má čtvercovou dlaň s krátkými prsty a značí člověka praktického, rázného, citově stálého, se vztahem k přírodě a všemu, co roste – třeba zemědělec, který je usedlý a nerad cestuje, nebo manuálně zručný člověk se sklony k umělecké tvorbě.

Vzdušnou ruku poznáte podle toho, že má čtvercovou dlaň, ale dlouhé prsty. Značí člověka dynamického, který nesnáší neustále se opakující rutinu. Má rád změny a vzruch ve svém životě. Často patří novinářům, spisovatelům či astrologům.

Ohňová ruka má obdélníkovou protáhlou dlaň a krátké prsty. Patří obvykle někomu energickému, kdo hýří nadšením a je rád středem pozornosti. Může to být ruka sportovce, zpěváka, či herce. Pozor na pocit vnitřního vyhoření – někdy se lidé s touto rukou mohou cítit bez energie. Naštěstí jim dobří kamarádi a blízcí vždy dovedou pozdvihnout náladu.

Vodní ruku představuje dlouhá dlaň s dlouhými prsty a najdete ji většinou u lidí s citem pro krásu a eleganci, kteří navíc oplývají vztahem k filozofii a umění. Nositel na první pohled štíhlé ruky má dobré srdce a rád se angažuje v dobročinných organizacích. Zářným příkladem byla například lady Diana.

Foto: Smolina Marianna, Shutterstock.com

Věříte, že zkušenému pozorovateli, který se vyzná v chiromantii, stačí pohled na vaše ruce a bude vědět, s kým má tu čest?Foto: Smolina Marianna, Shutterstock.com

Drobné, ale klíčové znaky 

Markéta Švarcová upozorňuje i na další drobnosti, které jako laik můžete vyčíst z vlastní dlaně. „Podívejte se na celkové množství drobných čar. Jestli máte ruku velmi zvrásněnou a plnou jemných čárek, asi budete spíš hloubavější a komplikovanější osoba. Také bříško palce, takzvaný sluneční pahorek, o vás hodně vypovídá. Větší, širší a hutnější značí, že disponujete velkou životní energií. Naopak majitelé palců s měkkým a slabým bříškem by si měli odpočinout a více se šetřit.“

Ještě se podívejte na okraj ruky, kde její hřbet přechází v dlaňovou část. V mezeře mezi koncem malíčku a první hlubší rýhou (čára srdce) najdete drobné linky. Patříte-li k monogamním lidem a jste ve vztahu spokojení, bude tam pravděpodobně jen jedna, v opačném případě čárek můžete najít víc, což může poukazovat na potencionálního nevěrníka.

Tip: Co vyčtete z levé a co z pravé ruky, která je dominantní a hlavně co výrazné linky ve vašich dlaních znamenají, o tom si přečtěte v pokračování, které už připravujeme.

Prohlédli jste si své ruce dokonale? Máte jasno? 

Reklama

Načítám