Hlavní obsah

5 metod věštění, které zodpoví vaše otázky. Zkuste je i vy!

Foto: Profimedia

Obyčejná květina? Omyl! I z ní se dá vyzvědět, co vás čekáFoto: Profimedia

Reklama

Pálí vás v hlavě neodbytný dotaz, na který byste chtěli znát odpověď? Zkuste si ji vyvěštit pomocí jednoduchých technik, které zvládnete v klidu doma. Máme jich pro vás hned pět.

Článek

Věštění nemusí být žádná věda a nepotřebujete k němu pokaždé ani speciální pomůcky, stačí věci každodenní potřeby. Jak můžete získat odpovědi na své otázky?

Zeptejte se kyvadla

Nejjednodušším způsobem je použití podomácku vyrobeného kyvadla. Samozřejmě je možné zakoupit i speciální kyvadlo vyrobené z drahých kamenů, ale není to nutnost. Postačí vám třeba prstýnek, který zavěsíte na jakýkoli řetízek. Jiní lidé zase věští s pomocí rybářského olůvka nebo přívěsku na krk.

Stačí podržet vaše kyvadlo volně v ruce nad deskou stolu, chvíli zhluboka dýchat a vyčistit si hlavu, a pak se ho zeptat, jak s vámi bude komunikovat, jak označí odpověď ano a jak ne. Může jít o točení po nebo proti směru hodinových ručiček, kývání horizontální i vertikální. Až si ujasníte, jak se která odpověď projeví, soustřeďte se v duchu na svou otázku, můžete ji vyslovit i nahlas. Kyvadlo vám dá svou odpověď.

Foto: Profimedia

Věštba z knihy je jednoduchá a někdy velmi přímáFoto: Profimedia

Použijte knihu

Zajímavá technika věštění je ta za pomoci knih. Jedná se opravdu o mimořádně jednoduchou věštbu – v hlavě formulujte svou otázku, na kterou chcete zjistit odpověď, a přistupte ke knihovně. Nejlépe se zavřenýma očima sáhněte po jednom svazku a otevřete ho na náhodné stránce. První celá věta, která je na stránce vytištěná, nese odpověď na váš dotaz. Většinou ne přímo, spíše metaforicky, je nutno si ji vyložit v souvislosti s vaším problémem. Ale někdy je věštba až překvapivě přímá.

Hoďte si kostkami

Pokud vaše otázka vyžaduje odpověď ano nebo ne, můžete zkusit použít také kostky. Potřebujete libovolný počet, stačí klidně pouze jedna – jde totiž o to, zda hodíte sudé, nebo liché číslo. V přípravě na věštbu si tedy vezměte kostku či kostky do dlaní a chvíli je pevně držte. Mysl si naplňte svou otázkou, nesmíte se soustředit vůbec na nic jiného. Pak kostky rozhoďte na stůl a sečtěte padlé číslo. Pokud je liché, odpověď zní ano, pokud sudé, je odpověď záporná.

Podobně to funguje i s mincí – hoďte s ní a myslete při tom na otázku. Když padne strana „rubová“, která je všem mincím společná, odpověď je ano. Když padne ta s číslem, odpověď zní ne.

Kostky se také dají použít na odhadnutí pravděpodobnosti nebo intenzity nějakého jevu – na takové věštění vám stačí kostka jedna. Postup je stejný jako při odpovědi ano/ne, jen tentokrát sledujete, jak vysoké číslo vám padne – čím vyšší, tím vyšší je pravděpodobnost nebo intenzita zjišťovaného jevu. Můžete se tak ptát na jednoduché věci, jako je pravděpodobnost toho, zda bude další den pršet nebo jak moc si užijete večírek, ale i na složitější otázky, jako je síla něčích citů k vaší osobě.

Foto: Profimedia

Na co se zeptáte svíčky vy?Foto: Profimedia

Zapalte svíčku

K věštění je ideální i rozpálený vosk ze svíčky, který při dotazování vlejete do studené vody. Vosk okamžitě utvoří rozličné tvary a obrazce, ze kterých pak můžete vyčíst, co se na vás chystá. Tato metoda samozřejmě stojí i na vaší představivosti a všímavosti, co všechno ve vosku vyčtete. Nejlepší je používat svíčky syté barvy, tvary je pak snazší rozpoznat.

Natrhejte si květiny

I květiny vám mohou napovědět, co pro vás skrývá budoucnost – snad všichni si pamatují, jak trhali sedmikrásky a ptali se „má mě rád – nemá mě rád?“ Stejná technika jde aplikovat vlastně na jakýkoli dotaz, na který lze odpovědět ano nebo ne. Najděte si sedmikrásku či kopretinu, vyslovte svůj dotaz a pak si v hlavě opakujte ano – ne – ano – ne při každém odtrženém lístku. Ten poslední vám přinese odpověď.

Tak jak se budete ptát vy?

Reklama

Načítám