Hlavní obsah

Typologie šéfů podle slunečního znamení

Foto: thinkstock

Odhalte povahu vašeho šéfa i vy!Foto: thinkstock

Reklama

Jakého máte nadřízeného? Štve vás na něm něco, nebo je naopak skvělý po všech stránkách? Ať už to máte tak či onak, základní typologie šéfů podle slunečních znamení se vám bude hodit!

Článek

V práci trávíte spoustu času a je škoda, když vznikají zbytečná nedorozumění. Možná jim příště předejdete, když budete vědět, na co váš šéf má, nebo nemá...

Beran (21. 3.–20. 4.)

Čeká vás práce přesčas jako samozřejmost, vznětlivost, ale i štědrost na konci roku. Nezajímá ho vaše minulost, ani špatná, pochopí leccos, ale za lenost a lhaní vás bez zaváhání propustí. Je hrdý, nedá najevo, jak moc si cení vaší podpory. Nenápadně opravujte chyby, které ve spěchu přehlédne. Jestli někdo postaví firmu na nohy a rozjede, je to Beran. A vás si vezme s sebou.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Nezkoušejte jeho trpělivost, po zopakovaném „ne“ se stáhněte. Ocení fakta bez příkras, mluvte k jádru věci. Nenechte se zmást klidem, není slepý, ale taktní. Věří, že když uděláte „botu“, uvědomíte si to sami a nezopakujete ji. Dá vám čas k růstu, ale výtky akceptujte, nikdy nemluví jen tak. Rozvážně a bez ustání rozšiřuje firmu, a ti loajální budou u toho.

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Potřebuje pohyb, volnost, ideje, principy, abstraktní myšlení, a lidi kolem sebe. Získáte ho vtipem, originalitou. Slzy na něj neplatí, uvnitř je racionální, až chladný. Neoponujte mu, že něco tradičně funguje, tradice ho dráždí, z principu ji změní. Je přátelský, nikoho neudrží tak dlouho v hlavě, aby ho začal nenávidět. Má dobrý odhad na lidi, rychle si vybere ty pravé.

Foto: thinkstock

Vedoucí narozená ve Vahách je příjemná a komunikativníFoto: thinkstock

Rak (22. 6.–22. 7.)

Pracuje hodně a pro peníze, bez peněz se necítí v bezpečí. Dostanete je i vy, ale pouze za usilovnou práci. Oceňuje práci přesčas, i o víkendech. Na prvním místě má rodinu, ale nečekejte, že chápe, že i vy máte domácnost. Uvnitř je nejistý, uklidní ho jen další úspěchy, proto jde stále dál, výš a od vás ocení chválu a uznání. Máte-li čestné úmysly a čisté srdce, bude za vámi stát v případě pracovních nezdarů i osobních problémů.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Bojí se intrik a tajnůstkaření, objeví-li se, řekněte mu, o čem jde řeč. Pochválí vás, ale hned dodá, ať přidáte na tempu, opravdu mu nedochází, že pracujete za dva. Smiřte se s tím, že vaše nápady bude vydávat za svoje. Na předpisy dohlížejte za něj. Odměnou vám bude tolerance k vašim osobním zvykům a překvapení. Zaplatí vám dovolenou, zajistí doktora pro vaše příbuzné...

Panna (23. 8.–22. 9.)

Nechce být oslavován ani být vrbou pro trable jiných. Soucitný je a pomůže, jen nemrhejte jeho časem. Chválit moc neumí, smiřte se s jeho kritičností, i když je to otravné. Má bleskový postřeh, zná přesně vaši cenu a hodnotu. Přidejte podporu, má uvnitř schovanou citlivou, často osamělou duši. Poté zjistíte, že při tom všem je vlídný, ohleduplný a velkorysý.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Příjemný, ptá se na názory, hodně diskutuje způsoby řešení, zvažuje pro a proti. Ovládá umění jednat, má železnou vůli a houževnatost. Je spravedlivý, ale každý článek musí hladce šlapat, nefunkční bez velkých řečí vymění. Musí si dobíjet energii, nerušte ho, když chce klid, dohlédněte, aby obědval, jinak je protivný.

Foto: thinkstock

Když se zeptáte svého šéfa Štíra na soukromí, nadšený nebude!Foto: thinkstock

Štír (24. 10.–22. 11.)

Mistr sebeovládání, štědrý k týmu, který si vytváří. Nemá rád otázky týkající se jeho soukromí, buďte neochvějně loajální, a máte vyhráno. Platí na něj logika, pravda, upřímnost a žádné citové výlevy. Jeho slabinou je podezíravost. Nelichoťte mu moc často, budí to v něm podezření o vašich úmyslech, podbízení nesnáší. Nesoupeřte s ním, nevyhrajete, ale poznáte, jak vypadá Jekyll a Hyde v praxi.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

K fungování potřebuje volnost a pohyb. Chcete-li si s ním promluvit, napište mu dopis. Trpělivost a takt není jeho silná stránka, upřímně ho mrzí, že vás urazil, ale udělá to znovu. Obrňte se, otevřenějšího a dobrosrdečnějšího šéfa jen tak nenajdete. Pomůže vám s jakýmikoli problémy, včetně finančních, jen si ho nepřivlastňujte a buďte stejně poctiví, jako on. Nemá rád lakomce a sobce. Dělá deset věcí najednou, z toho devět vyjde, nuda nehrozí.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Všechno řídí spolehlivě. Moc chvály neuslyšíte, ale pod tou tvrdou slupkou je měkké srdce. Vždy pomůže, sice v nezbytné míře, ale dostatečně. Je praktický a trochu držgrešle. Na lenost a leštění klik zapomeňte, ctí čestnost a poctivost. S vaší nemocí nesoucítí, sám neschopenku nezná. Dejte mu najevo, že víte o jeho plaché a citlivé duši, zaslouží si to.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Máte dojem, že byste měli umět číst myšlenky. Zapátrejte v paměti, zmínil se o tom, co chce a jak co funguje – od té doby už pro něj uplynulo pár světelných let. Když se s tímhle vyrovnáte, nebudete posuzovat jeho soukromí ani luxovat firemní fondy, je váš. Nesnáší diskriminaci v žádné podobě, zastane se vás kdekoli. Netrpí žádnými předsudky, jen dodržte slib, včetně přesně odvedené práce. Na to a na plýtvání je citlivý.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Není rozporuplný – zaujímá-li různá stanoviska, je to proto, že chce znát váš názor, tak mu ho řekněte. Pracujte spolehlivě. Sám je idealista, těžko říká ne, chápe kdekoho a pomáhá mu, jak to jde. Zná se, potřebuje kolem sebe vynalézavé zaměstnance, ale dojde-li na lámání chleba, nechá si ty spolehlivé dříče. Na jednání o platu má „lidi“, ví, že by žadateli těžko nevyhověl.

A jaký je váš šéf?

Reklama

Související témata:

Načítám