Hlavní obsah

Varování! S těmito typy mužů se opravdu nedá žít

Foto: nenetus, Shutterstock.com

Foto: nenetus, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé jsou různí a vztahy také. Neexistuje žádná šablona na to, s kým budete, nebo nebudete šťastní. Každý je originál, i jeho vztahové a milostné potřeby jsou jiné. Přesto lze zobecnit pár typů mužů, s nimiž se žít nejspíš nedá!

Článek

Samozřejmě záleží na tom, co od vztahu očekáváte. Zda je to pro vás jen nezávazné povyražení, je to asi jedno, hlavně aby fungovala chemie a fyzická přitažlivost. Pokud ovšem nehledáte jen zábavu, ale chcete dlouhodobý vztah, třeba i otce svých dětí a muže, s nímž zestárnete, těmhle typům se raději vyhýbejte.

Chronický sukničkář

Jednou může uklouznout v podstatě každý. Jedna nevěra se možná dá odpustit. Vážně si ale dovedete představit spokojený život s někým, kdo vám konstantně zahýbá? Takový život je plný strachu, obav, podezřívání a nedůvěry. Vlastně i ve chvílích, kdy je vám zrovna věrný, vy si tím nebudete jistá. Žárlivost vás bude pomalu ale jistě užírat.

Bohužel takoví muži jsou. Nejčastěji své partnerky podvádějí proto, že je buď doopravdy nemilují, nemyslí to s nimi vážně, nebo mají hodně nízké sebevědomí a tyhle úlety jim ho krátkodobě navyšují. Jednoduše si potřebují neustále dokazovat, že je o ně zájem.

Maminčin chlapeček

Na mamánky pozor! Sice vás mohou milovat, jsou hodní, zodpovědní, věrní, ale číslo jedna pro ně sotva někdy budete. Každé vaše rozhodnutí bude nutně potřebovat konzultovat s maminkou, a pokud se jí něco nebude zdát, věřte, že dá spíš na ni. I když půjde o výběr ložního prádla, ve kterém budete usínat vy a on, nikoli jeho matka. Tohle se dlouhodobě vydržet nedá a vyhrát nad maminkou je téměř nemožné.

Workoholik

Je samozřejmě super, když je muž pracovitý, úspěšný, zodpovědný a buduje si kariéru. Nic se ale nemá přehánět. Dokud spolu jen randíte a nemáte děti, možná nad jeho pracovním vytížením dokážete přimhouřit oči. Když se zase zdrží v práci, prostě si uděláte vlastní program. Co když ale přijdou děti? Vážně chcete, aby svého otce téměř neviděly? Aby všechno bylo jen na vás?

Navíc, čím méně času spolu trávíte, tím rychleji se odcizíte. Pokud on bude většinu svého času trávit v práci, případně nad ní bude sedět doma, takže mentálně s vámi stejně nebude, může se velmi snadno stát, že nebudete žít spolu, ale jen vedle sebe. Jedním z pilířů fungujícího vztahu je totiž i kvalitně trávený společný čas a společné zážitky, protože to vaši lásku posiluje a utužuje vaše emoční propojení.

Foto: StockLite, Shutterstock.com

Dovedete si představit život s mužem, který stále jen pracuje a kariéra je pro něj naprostá priorita?Foto: StockLite, Shutterstock.com

Škudlil

Opět platí, že zdravá finanční gramotnost je rozhodně výhodou. Muž, co umí zacházet s penězi a nemá v peněžence týden před výplatou maximálně padesátikorunu, je výhra. Ale urputné šetření, počítání každé koruny, je extrém, který vám brzy začne vztahovou pohodu nabourávat. Peníze budou středobodem všech vašich hádek a sporů. Každou společnou investici bude provázet jeho nechuť a vaše snaha ji prolomit. A to vyčerpává. Tolik, že na lásku vám možná nezbude energie.

Srab

Přestože máme emancipaci a rozdíly mezi ženami a muži se stírají, pořád platí (máme to v sobě geneticky zakódované), že chlap by měl být rozhodný. Takový, který se alespoň občas nebojí riskovat, a hlavně se umí postavit za svou ženu.

Jakmile máte doma slabocha, který se hroutí pokaždé, když má učinit nějaké rozhodnutí, a děsí se každé změny, unaví vás to. Logicky totiž bude všechno na vás. S každým rozhodnutím, které učiníte za něho, přijdete vlastně o kus své ženskosti. Jako byste si přehodili role. Někomu to může vyhovovat, ale většina žen je vnitřně nastavená skutečně jinak.

Máte s některým z těchto typů zkušenost? Vyšlo vám to?

Související témata:

Načítám