Hlavní obsah

Vybíráte si stejné typy mužů a vztahy nevycházejí? Naučíme vás to změnit!

Foto: Profimedia

Máte oblíbený typ muže, s nímž vám to nikdy nevyjde? Nejspíš to chce změnuFoto: Profimedia

Reklama

Je to pořád dokola. Někoho potkáte, zamilujete se, chvíli to vypadá nadějně, a pak je konec. V čem je chyba? Možná si hledáte pořád stejné typy mužů, s nimiž vám to nikdy nemůže vyjít. Změňte to!

Článek

Einstein řekl, že definicí šílenství je dělat stejně věci stále dokola, ale očekávat od nich jiný výsledek. Přesto se přesně takhle chovají mnohé ženy v oblasti vztahů. Pořád a pořád to zkouší s muži, kteří jsou v podstatě identičtí, a výsledek nikdy nestojí za nic.

Týká se to i vás? Tak to změňte! Britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox nabízí návod, jak na to.

Zapomeňte na fyzickou přitažlivost

„To není můj typ“. Kolikrát jste tuhle větu řekly (nebo slyšely od jiné ženy) poté, co daného muže viděla pár vteřin?! V překladu to znamená, že toužíte po někom, kdo vás bude okamžitě nesmírně fyzicky přitahovat. Jenže to je strašně málo. „Ta neustále zmiňovaná chemie není jen jiskra, která vzplane na základě vzhledu. Mluvte s muži, i když zrovna nesplňují vaše představy o kráse. Nechte rozhodnout i váš mozek, nejen vaše oči,“ radí Tracey Cox.

Stůjte nohama na zemi

Buďte k sobě upřímné. Super krásní lidé jsou typem všech. Pokud někoho takového potkáte, zeptejte se samy sebe. Je ze mě paf, tak jako já z něho? Pokud je odpověď ano, směle do toho. Pokud je to ne, jděte rychle od toho. „Opravdu vám stojí přijít o veškeré své sebevědomí jen tím, že budete usilovat o někoho, kdo prostě hraje jinou ligu?,“ ptá se Tracey Cox.

Foto: Profimedia

Dejte šanci i těm, kteří vás fyzicky zas tolik neuchvacujíFoto: Profimedia

Nechte si poradit

Poslouchejte své kamarády a blízké. Zeptejte se jich, jestli vidí nějakou podobnost mezi vašimi bývalými partnery. Třeba vám řeknou, v čem je chyba.

Odhalte naučené vzorce

Lidé mají tendence se vracet do situací, které důvěrně znají, i když se v nich necítí dobře. „Byla vaše matka hysterická a stále se s otcem hádala? Nebuďte překvapené, že si podvědomě hledáte konfliktní partnery, s nimiž se pak přesně kvůli tomu rozcházíte,“ vysvětluje Tracey Cox. Pokud si tyhle vzorce uvědomíte, je snazší se jich zbavit.

Jde i o kvantitu

Čím víc mužů poznáte, tím víc vztahových dovedností si osvojíte. Čím rozmanitější ti pánové budou, tím větší šanci máte zjistit, jaký osobnostní typ vyhovuje právě vám. Tak se nebojte a randěte jak o život!

Ne všechny vztahy jsou navždy

„Existuje mnoho druhů vztahů a ne všechny jsou předurčeny k tomu, aby byly navždy. A ani byste to neměly chtít. Dejte lidem šanci a neupínejte se na to zaklínadlo ,šťastní až do smrti´,“ radí Tracey Cox. Není důvod, proč si s někým nevyrazit jen proto, že spolu možná už příští týden nebudete. I tohle vás může obohatit, navíc první dojem ne vždy platí, i jedno nezávazné rande se může změnit v lásku na celý život.

Foto: Profimedia

Kamarádi a blízcí mohou být dobrým zdrojem rad. Vidí vás a vaše vztahy s nadhledemFoto: Profimedia

Pryč z komfortní zóny

Vyrazte si někam jinam, než kam chodíte běžně. Potřebujete narazit na nové lidi a muže. I vy se pak budete chovat jinak. A možná se ukáže, že i vaše reakce a způsoby mohou být částečnou příčinou neúspěchů v lásce.

Navíc s novými typy mužů můžete objevit nepoznaný svět. Ukážou vám jiná místa, ochutnáte nová jídla, potkáte další kamarády, získáte zkušenosti. A to se vždycky hodí.

Změňte image

Oblečte se jinak, změňte účes nebo líčení. „Tím, jak se oblékáte, přitahujete určité typy lidí, váš nový look k vám proto může přitáhnout i nové lidi, a to je to, co potřebujete,“ upřesňuje Tracey Cox.

Chopte se šance

Lidé se drží stále stejného typu protějšků z mnoha důvodů, ale tím nejčastějším je, že se bojí jít za někým, do koho by se mohli doopravdy zamilovat. Vlastně věří, že láska bolí a nikdy nekončí šťastně, proto si podvědomě vybírají partnery, s nimiž tuhle teorii jen potvrzují. Milovat někoho je vždycky risk, ale to riziko stojí za to podstoupit. Pokud v sobě v tomto směru máte opravdu velký blok, vyhledejte terapeuta, který vás ho zbaví.

A co vy? Máte nějaký svůj typ muže, kterému neumíte odolat?

Reklama

Související témata:

Načítám