Hlavní obsah

Účesy, které vás nebudou stát příliš času ani úsilí? Naučíme vás je!

Foto: Profimedia

Chcete-li si následující tipy vyzkoušet, slibujeme, že se jimi nenatrápíte. S návodem vizážistky a hair stylistky Lindy Chudomelové to zvládnete s přehledemFoto: Profimedia

Reklama

Nebojte, kurz vlasového stylingu za sebou mít nemusíte. Účesy, které jsme pro vás vytipovali na módních přehlídkách, totiž nestojí moc úsilí, a co je ještě lepší, ani moc času. Připravte si hřeben!

Článek

Pokud jste měly pocit, že se to na přehlídkách musí hemžit vlasovými kreacemi, vyvedeme vás z omylu. Trendy totiž přejí spíše ležérním účesům, u kterých nevadí, že vám sem tam vypadne nějaký pramínek. Naštěstí!

Twist po stranách

Začněte lehkým natupírováním vlasů na temeni tak, abyste získaly objem. „Na každé straně za uchem nebo klidně nad ním oddělte pramen a zatočte ho směrem k hlavě. Aby byl pořádně utažený, držte prsty co nejblíže hlavy. Jak budete pramenem točit stále níž, postupně přidávejte zespodu zhruba dva centimetry široké pramínky a opět je zatočte do vznikajícího pramene,“ vysvětluje postup hair stylistka Linda. Po stočení prvního pramene konec zasponkujte a vrhněte se na druhou stranu. Hotové části potom stáhněte k sobě a zagumičkujte.

Foto: Profimedia

Účes z přehlídky Prabal Gurung napodobíte snadnoFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Vlasy v horní partii natupírujte hned v prvním kroku a při finální úpravě myslete na to, že ledabylý vzhled není na závaduFoto: Profimedia

„Mokrý“ drdůlek

Základem úspěchu je maximálně stažený culík a trochu gelu na vlasy s mokrým efektem. „Učešte si pevně utažený culík na temeni hlavy a vlasy obtočte kolem gumičky tak, abyste vytvořily plný a souměrný dojem. Konce potom ukryjte za pomoci vlásenek dospodu a upevněte i samotný drdůlek,“ vysvětluje Linda Chudomelová. Pakliže nejste v účesech zběhlé, vezměte si na pomoc druhé zrcátko. Líbí se vám uvolněné pramínky kolem obličeje? Jednoduše je před samotným stahováním vlasů vytáhněte.

Foto: Profimedia

Do drdůlku, který jste mohly vidět u Valentina, se můžete podle hair stylistky pustit i ve chvíli, kdy spěcháte a nestíháte si dosušit vlasy. I v tomto případě je ale lehce usměrněte gelem. Účes bude ideální také pro dny, kdy si nezvládáte mýt vlasy a musely byste sáhnout po suchém šamponuFoto: Profimedia

Samet jako doplněk

U tohoto účesu nečekejte vůbec žádnou záludnost. Jde jen o osvěžení klasického culíku módním sametem. „Culík sčešte co nejníže na šíji,“ doporučuje hair stylistka Linda a pokračuje v popisu postupu: „Sametovou stužku uvažte kolem gumičky a pak ji obtáčejte kolem vlasů křížem – vytvářejte křížky tak, aby mezi nimi neprosvítaly vlasy.“ Konec culíku opět zagumičkujte a stuhu svažte. Její konce nechte klidně volně viset (stuhu podle potřeby zkraťte).

Foto: Profimedia

Ano, samet je v této sezoně úplně na všem! Na přehlídce Suno nás bavil v podobě stuhy ve vlasech. Tu přitom seženete v galanteriích za pár korunFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Sametovou stuhu jednoduše omotejte kolem culíku a upevněte. Samet samozřejmě nemusí pokrývat celý culíkFoto: Profimedia

Protočený culík

Tuto rychlovku spousta z vás zná, není ale na škodu ji trochu oprášit. „Nízko na šíji vytvořte klasický culík. Gumičku stáhněte o kousek níž a vlasy nad ní v polovině trochu oddělte. Vzniklou mezerou protáhněte culík, a je to! Culík jen poté utáhněte, aby nebyl příliš povolený. Zkusit můžete i jeho vícenásobné protažení. Záleží na hustotě, délce a typu vašich vlasů,“ komentuje Linda Chudomelová.

Foto: Profimedia

Účes z přehlídky Tommy Hilfiger zmáknete ze všech tipů nejrychlejiFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

S vypadanými prameny kolem obličeje si hlavu nelámejte, účes bude působit příjemně ležérněFoto: Profimedia

Vlny a rychlé zapletení

Chcete-li dosáhnout stejného efektu jako na přehlídce (a nenarodily jste se se zvlněnými vlasy), začněte s přípravou už večer.

„Na noc si upleťte cop nebo dva, máte-li kratší vlasy, a ráno rozpusťte. Pokud vás netlačí čas, dotočte prameny kulmou nebo žehličkou. Potom oddělte vlasy před ušima a upleťte z každé strany tenký klasický cop. Konce upevněte gumičkou. Pokud chcete, nechte kolem obličeje pár volných pramínků. Hotové copy podvlékněte pod pramenem vlasů nad uchem a vzadu na týlu je zagumičkujte. Původní gumičky naopak sundejte a konce pod nimi rozpusťte,“ vysvětluje hair stylistka Linda.

Foto: Profimedia

Ledabylé vlny si snadno vytvoříte i přes noc. Ráno pak jen stačí uplést dva tenké copánky a spojit je. Účes jste mohly vidět na přehlídce Peter PilottoFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Do tohoto účesu se můžete pustit i v případě, že máte vlasy jen po ramenaFoto: Profimedia

Který účes vás zaujal nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám