Hlavní obsah

Úskalí orálního sexu: Co dělat, když vás bolí čelist?

Foto: Thinkstock

Klasický sex je klasický sex. Ale orálnímu přikládá spousta lidí ještě intimnější rozměrFoto: Thinkstock

Reklama

Jak to chodí při orálním milování? Snažíte se vydržet tak dlouho, jak jen to potřebuje. Gesto je to velmi galantní, ale ústa se brzy unaví a na řadu může přijít bolest. Taky to znáte? A víte, co s tím?

Článek

„Přítel orální sex miluje a chce, abych mu to při každém milování dělala pusou. Já proti tomu nic nemám, jenže to nevydržím dělat déle než pět minut,“ otevřeně se svěřuje čtenářka Milada s tím, že pak jí pusa začne „dřevěnět“. „Bolí mě čelist. Snažím se vydržet, ale stejně to nakonec vzdám. Myslela jsem, že když budu víc trénovat, zlepší se to, ale nevidím žádné pokroky a už ani nemám chuť orál dělat,“ poukazuje Milada na problém, který trápí kdekoho. I vás?

Pozorovatelé versus účastníci

Bez ohledu na to, jestli při orálním sexu uspokojuje muž ženu nebo žena muže, situaci s bolavou sanicí zná asi každý. Je to něco jako žert přírody pro všechny snaživce o milencovo orální dobro.

„Křeč v jazyku u mužů a paralyzovaná dolní čelist žen jsou běžnými doprovodnými jevy orálního sexu. S oblibou se dostavují přesně v tom okamžiku, kdy partner vyhrkne: Ano! To je ono! Ještě! Nepřestávej!“ popisuje Paul Joannides, odborník na sexuální výchovu americké mládeže, ve své knize Sex je umět, chtít a vědět s tím, že praxe přece jen trochu hraje roli. „Schopností pokračovat i za situace, kdy každé svalové vlákno a každá šlacha od krku nahoru naříkají a prosí o smilování, se orálně genitální teenageři liší od orálně genitálních profíků.“ No jo, ale…

Foto: Thinkstock

Ani zdřevěnělý jazyk u pánů není výjimkouFoto: Thinkstock

Podpásové polibky? Au!

Ono je to totiž tak, že nesprávné a opakující se techniky při felaci i cunnilingu jsou skutečným důvodem, kdy to těsně pod jeho vrcholem vzdáte. Bolest lze přičítat k příliš mnoha opakováním nebo příliš málo variacím. Když se nestřídá sání, líbání, případně výpomoc rukou, budete odsouzeni k bolesti čelisti – navždy.

O přístupu k jeho rozkroku

Jestli je účelem orálního styku dovést partnera k orgasmu, neměl by vyvrcholení oddalovat celou hodinu jen proto, aby si dokázal něco o výdrži. Oboustranně výhodným řešením je vzájemná diskuse. Paul Joannides navrhuje domluvit si s milencem signál, který mu naznačí, že velmi uvítáte, když se udělá. Může to být zasyčení, jemné škrábnutí po stehně, polibek na špičku žaludu. Ovšem tahle rada je užitečná pouze tehdy, když partner dosahuje vrcholu bezproblémově. Ti ostatní vyžadují zvláštní přístup – věci trochu zrychlete.

Foto: Thinkstock

Možná pomůže střídání technikFoto: Thinkstock

Užitečné strategie

  • Napněte předkožku penisu, stimulace bude intenzivnější.
  • Jazykem se soustřeďte na uzdičku (spodní strana těsně pod žaludem), urychlíte tím nástup ejakulace.
  • Hlavou sledujte spirálu s velkým stoupáním. Tenhle lehký pohyb po penisu muži ocení.
  • Pomozte si rukou, ovšem omezte přílišné pumpování nahoru a dolů: snižuje to citlivost penisu.
  • Vzrušujte ho nahým tělem. Vizuální stimulace je pro muže nezbytná.
  • Zkuste si lehnout na záda a mít partnera nad sebou. Pod tímto úhlem se minimalizuje tlak na čelist.

Jak zatočit s nepohodlím?

Přes všechnu snahu se i tak bolesti nemusíte vyhnout. Co s tím? Sexuální poradkyně Beth Boatman z Dallasu přináší zajímavou radu.

„Použijte teplou žínku nebo tepelnou podložku asi 15 minut před sexem, aby došlo k uvolnění žvýkacích svalů. Totéž se dá udělat bezprostředně po orálním sexu, zmírní to bolest,“ uvádí poradkyně s tím, že při přetrvávajících obtížích se zmiňte svému zubnímu lékaři o bolesti čelisti, pokud máte ústa déle otevřená. „Vždyť nemusíte sdělovat, že to má souvislost s orálním sexem,“ říká odbornice na svých stránkách.

A co vy, znáte tu nesnesitelnou bolest při orálu?

Reklama

Načítám