Hlavní obsah

Uspokojuje se tajně sám? Existují pouze výjimky, které to nedělají!

Foto: Profimedia

Muž, který by se neuspokojoval nikdy sám, patrně neexistujeFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Ten můj je jiný. Nikdy jsem ho nepřistihla s rukou v rozkroku,“ vyprávíte kamarádce – a za týden vás manžel překvapí svojí chvilkou nad pornem. Divné? Ne. Muži masturbují i po svatbě. To nevíte?

Článek

Sex dvakrát do týdne? Nebo snad do měsíce? „To mu musí stačit, vždyť já nejsem stroj,“ pokrčila Beáta rameny a přidala komentář, že ten, komu frekvence „domácího sexu“ nevyhovuje, by si měl vypomoct sám. „Beztak jsou ti chlapi na to zvyklí…“ Vážně? No, tak asi jo.

Staré jako lidstvo samo

Například podle vtipného německého spisovatele a odborníka na mužské myšlení Hauka Brosta by bylo hloupé, kdyby si to muž nedělal sám.

„Je mu při tom stejně jako vám. Své tajné aktivity ale nikdy nepřizná, protože z vás má strach. Obává se, že byste onanování považovala za zradu vůči sobě. Jedno je ale jisté, váš muž právem považuje sex za to nejdůležitější, co s vámi může podnikat. Čím častěji s ním budete spát, tím déle s vámi zůstane,“ vtipně glosuje Hauke Brost ve své publikaci Jak pochopit muže – a na jeho straně stojí nespočet statistik.

Tajemství, které dávno není tajné

Třeba britská sexuoložka Tracey Cox tvrdí, že normálně, běžně, za svobodna, chcete-li, masturbuje 94 procent mužů (navíc to dělají dvakrát častěji než ženy). Myslíte, že svatba něco změní? Ani náhodou.

72 procent. To je počet těch, kteří onanují i po sňatku. (Frekvence onanie výrazně neklesá nejen ve spojitosti se změněným rodinným stavem, ale i rostoucím věkem. Ani ten nemá na masturbaci žádný utlumující vliv.)

Foto: Profimedia

Myslíte, že je mužova masturbace znamením, že vás už nemá rád? Nedělejte si nadměrné starosti, tak to samozřejmě není!Foto: Profimedia

„Nestydím se, ale chci mít klid“

„Přijde mi to logické. Já si ženu bral před osmi lety. Dřív jsme spolu spali asi třikrát, čtyřikrát do týdne, pak už jen dvakrát, teď je to tak s bídou jednou,“ říká třiatřicetiletý Libor, podle kterého na sexuálním úpadku nese vinu náročná práce a péče o dvě děti.

„Tak si člověk vystačí, no. Ostatně, co mu zbývá? Když nechcete sexuální frustraci řešit nevěrou, masturbujete, doma to moc neříkáte – pro klid v rodině, a tajně doufáte, že se to třeba časem změní,“ krčí rameny. Že je tohle ojedinělý názor? Určitě ne.

Kdo zapírá, vyhraje? A co?

Když žena svému muži sexuálně nevyhoví (a když ano, i tak to někdy nestačí), je třeba přiložit ruku k dílu.

Vždyť podle celorepublikového výzkumu sexuálního chování, který realizovala agentura STEM/MARK ve spolupráci s pražským Sexuologickým ústavem, je masturbace druhou nejčastější pánskou sexuální aktivitou, která se zase podle amerického psychoanalytika a experta na sexualitu Paula Joannidese u mužů vyznačuje základní rovnicí. M = R * T (masturbace se rovná součinu rychlosti a ticha).

Muži totiž často mají dost naspěch. (Chtějí se pokud možno bez čekání dostat do cíle, ale nechtějí, aby je u toho někdo viděl.) A když se tak náhodou stane, kde kdo si klade otázku, zda je to takhle v pořádku. No a proč by nemělo být?

Foto: Profimedia

Chvíle soukromí, klidu a ticha. Ideální!Foto: Profimedia

Vyšilujete? Radši změňte přístup!

Masturbace nijak nesnižuje lidskou touhu po sdíleném sexu. Naopak, u někoho ji ještě posiluje. „Sólový sex by se však nikdy neměl stát náhražkou partnerského milování s jinou lidskou bytostí,“ zastává názor Paul Joannides, který je, jako všichni ostatní, často vystaven dotazům, co dělat, když protějšek přistihnete přímo při činu. Rada? Buď nic, anebo se přidejte.

K odborníkům se opravdu chodí až v momentě, kdy to milenci přeroste přes hlavu a po vlastní ruce často touží víc než po vás. Jinak je zbytečné to řešit, neboť přírodní zákon je zkrátka daný. Muž se prostě (tajně) uspokojuje sám – a existují pouze výjimky. Snad nebudete dělat, že u vás to chodí jinak…?

A jak se na pánskou masturbaci díváte vy, vadí vám?

Reklama

Související témata:

Načítám