Hlavní obsah

Dejte si time-out. U maminky!

Foto: Thinkstock

Udělejte si čas na svoji maminkuFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alespoň občas. Zapomeňte ale na otřepanou frázi: „Odcházím k mamince!“, kterou máte na jazyku, když vás váš miláček něčím vytočí. Utečte k mamince s noblesou a úsměvem. Prostě udělejte radost sobě i ženě, která vás porodila, vychovala a která se vám tolik podobá (i když si to možná nemyslíte).

Článek

Prostě k mamince utečte, když je vám trochu smutno anebo máte naopak energie na rozdávání. Maminka je (v drtivé většině) žena, která vás má jediná ráda takovou, jaká doopravdy jste.

Ruku na srdce: Kolikrát za měsíc vyrazíte s kamarádkou na víno, s kolegyněmi na kávu nebo s bývalou spolužačkou na dámskou jízdu? Něco by se našlo, že ano? A kolikrát to samé podniknete s mámou? Nepočítejte prosím rodinné obědy a oslavy narozenin tety Karolíny. Počítejte jen dny, kdy jste si udělaly čas pro sebe jen vy dvě. Máma a dcera. Bez manželů, partnerů a milovaných dětí. Aha, je jich málo, co?

A přitom je to tak snadné. Stačí zvednout telefon a mamince jednoduše oznámit, že spolu jdete do kina, na kafe, na víno nebo jen tak bloumat po obchodech s luxusním prádlem a voňavou kosmetikou. Udělejte své matce radost tím, že jí budete naslouchat jako ženě. Nemusíte si nutně hrát na „nejlepší kamarádky“, to vaše maminka a vy opravdu nikdy nebudete. Ale dvě dospělé ženy, které k sobě mají blízko, to ano, to funguje. Můžete si společně prohlížet pánské osazenstvo v baru a jen tak nezávazně hodnotit jednotlivé pány. Třeba vás maminka překvapí svým vkusem. Odtud už je jen krůček k tomu, abyste se dozvěděla nějaké pikantnosti z maminčina života. Může to být poučné a zajímavé – a rozhodně zábavné.

A zrovna tak, jako vy uvidíte maminku v trochu jiném světle, pozná ona, že jste už opravdu dospělá žena, která se o sebe umí postarat, je zábavná a vtipná, má zajímavou práci a není marné si s ní občas vyrazit. Doporučujeme neutrální půdu, kde jste si obě partnerkami, a nikoli pomyslnými soupeřkami na poli vaření, výchova a úklid. Jestli si s mámou vyměníte při druhém drinku recept na sněhový dort, to už je na vás. Ale v útulné kavárně to bude mít alespoň šmrnc!

Vzpomínáte na film Ženy v pokušení? Jak to ženám tří generací slušelo? A jak si najednou uvědomily, že je život krátký a je škoda ho promarnit? Tak ho nemarněte a připravte mamince nějaké překvapení! Co třeba večeři s Eliškou Balzerovou a režisérem Jiřím Vejdělkem? Umíme to zařídit! Vyhrajte pro vás dvě večeře s tvůrci filmu Ženy v pokušení v soutěži na rádiu Frekvence 1.

Reklama

Související témata:

Načítám