Hlavní obsah

V jednoduchosti je krása? Vyzkoušeli jsme to v módě!

Foto: Jakub Jurdič

Vyznáváte heslo méně je více? Inspirujte se módou v minimalistickém duchuFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Jednoduchost = nuda? V módním světě tahle rovnice rozhodně neplatí. Lákají vás čisté linie, základní barvy a nadčasové střihy? Inspirujte se minimalismem a vdechněte vašemu šatníku nový život.

Článek

Nazývat minimalismus trendem není úplně přesné. Výraz styl je výstižnější. Přestože jeho obliba, tak jak to v módě bývá zvykem, kolísá, jeho příznivkyně mu zůstávají dlouhodobě věrné. Minimalistická móda je navíc nadčasová, pokud budete vybírat chytře, nemusíte se bát toho, že byste musely s nástupem nové sezony měnit šatník.

Nezapomeňte, že oblečení má být jednoduché, ale nikdy ne nudné. Zásobujte se proto kousky, které jsou sice strohé, ale zároveň něčím ozvláštněné. Minimalistickou módu si vyzkoušela naše čtenářka Lenka.

Láska k černé

I v létě si můžete užívat černé bez výčitek – právě tahle barva totiž dominovala spoustě přehlídek. My jsme se zamilovali do krátkých šatů, na kterých zaujmou nařasené rukávy. Zaměřit se doporučujeme na boty – otevřené kotníčkové modely jsou vysoce módní. Doplňky volte opatrně. Náhrdelník zdobí symbolicky jediná perla.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (The Item, 4250 Kč), boty (Mohito, 1399 Kč), náhrdelník (The Item, 850 Kč), psaníčko (Marks & Spencer, 899 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Obdélníkové psaníčko i variabilní kabelky do ruky. Který kousek byste s chutí ubytovaly ve vašem šatníku?Foto: archiv firem

Kontrastní duo

Nadčasové je i propojení černé a bílé barvy. Strohou vestu unosíte na různé způsoby. Zatímco v létě si ji můžete obléknout na holé tělo, na podzim ji kombinujte s dalšími svršky. Zamilovaly jste se do teniskového trendu? Zkuste sněhově bílou variantu s mírnou platformou.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: vesta (Marks & Spencer, 2999 Kč), sukně (Topshop, 1499 Kč), boty (H&M, 599 Kč), kabelka (Aldo, 999 Kč), brýle (The Item, 850 Kč), náramek (Aldo, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

S bílou nešetřete

Tahle barva je ztělesněním všeho, co minimalismus představuje. Že někdy tkví kouzlo opravdu v jednoduchosti, dokazuje sestava kalhot s puky a splývavého véčkového trika. Zkrácená délka kalhot si vyloženě říká o zajímavé boty. Jestli se přikloníte k lodičkám nebo žhavému sandálovému trendu, je jen na vás.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Marks & Spencer, 1199 Kč), top (Topshop, 1499 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), psaníčko (Topshop, 590 Kč), náhrdelník (Mohito, 199 Kč), prsten (Aldo, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Sandály nebo rovnou pantofle s platformou jsou hitem sezony. Přišly jste jim na chuť?Foto: archiv firem

V jedné barvě

Zdařilé bývají také monochromatické outfity tón v tónu. Když zvolíte strohé kousky, vyhrajte si alespoň s různými materiály. Uvidíte, jak celek osvěží. Stylistka spojila atypickou vinylovou sukni s pevným topem. Obojí ve světlounce modré.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Topshop, 1499 Kč), top (Marks & Spencer, 2299 Kč), boty (Aldo, 1799 Kč), prsteny (Aldo, 299 Kč/sada)Foto: Jakub Jurdič

Vychytávka do deště

Klasické šortky do pasu, úsporný bandeau top a kotníčkové boty. Poslední model stylistka doplnila netradičním, ale velmi praktickým kouskem, který vás ochrání před sebevětší průtrží mračen. Co říkáte na průsvitnou stylovou pláštěnku ve tvaru kabátku?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šortky (Mohito, 599 Kč), top (Topshop, 999 Kč), pláštěnka (Topshop, 1499 Kč), boty (H&M, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám