Hlavní obsah

Valentýnské dekorace na zeď, na stůl i do koupelny

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Prožíváte svátek zamilovaných letos víc než kdy jindy? Vyzdobte v romantickém stylu i svůj domov. Máme pro vás pár jednoduchých tipů na dekorace, které hravě zvládnete vykouzlit během chvilky.

Článek

Obchody, teď bohužel jen ty internetové, nabízejí různé valentýnské dekorace či svíčky. S námi však tolik peněz rozhodně utrácet nemusíte. Nechte se inspirovat a vyrobte si vlastní dekorace, které využijete nejen na svátek zamilovaných.

Dekorace na zeď

Dekorace z malých obrázků na velké mašli může zdobit interiér nejen na Valentýna, ale klidně po celý rok. Stačí zakoupit čtyři malířská plátna o rozměrech 25 × 25 cm, pár umělých kvítků, dřevěná písmena, kousek krajky a filcu. Pak vše jednoduše slepíte dohromady tavnou pistolí, pouze krajku nalepte na podklad jemným lepidlem.

Foto: Greta Blumajerová

Místo obrazu se může na zdi vyjímat originální dekoraceFoto: Greta Blumajerová

Romantické svícny

Máte doma nevyužité skleničky? Zahalte je do kousků krajky, převažte provázkem a můžete je ozdobit třeba srdíčkovým knoflíkem. A romantická večeře při svíčkách může začít – nejen na Valentýna!

Foto: Greta Blumajerová

Krásné srdíčkové svíčky a svícny navodí správnou atmosféru v ložnici i v koupelněFoto: Greta Blumajerová

Ozdobte poličky

Potrpíte si na „zamilovanou“ výzdobu? Chcete, aby na Valentýna váš domov prostoupila atmosféra lásky a srdíčka byla všudypřítomná? Vymalujte si malé vázičky a zasaďte do nich červené třpytivé větvičky i srdíčka z plyšového drátku. Skleničky stačí zevnitř vylít akrylovou barvou a nechat zaschnout a nápis LOVE vytvořit třeba pomocí laku na nehty.

Foto: Greta Blumajerová

Netradiční vázičky v růžové se vám po Valentýnu budou hodit i na jarní květinyFoto: Greta Blumajerová

Originální váza

Využijte širokou skleněnou vázu či dózu a ozdobte ji do barev lásky. Dovnitř stačí dát menší skleničku s vodou na květinu a meziprostor vyplnit třeba dekoračními bambulkami, které seženete v každém papírnictví či textilní galanterii. Místo bambulek můžete ale klidně naskládat i pěnové bonbony marshmallow či peříčka.

Foto: Greta Blumajerová

Originální váza s bambulkami bude dominantou každého stoluFoto: Greta Blumajerová

Věnec se srdíčky

Na závěsnou dekoraci budete potřebovat korpus na věnec (může mít i tvar srdce), jutový provázek, pletací žinylkovou přízi (vypadá trochu jako plyšová vlna) a chlupatý drátek v červené barvě. Vše seženete v textilní galanterii, něco i v papírnictví. Pletací přízi ovšem můžete nahradit třeba červenou mašlí nebo kouskem příhodné látky.

Pak už jen omotejte kousek věnce jutovým provázkem a zbytek červenou přízí. Chlupatý drátek vytvarujte do srdíčka a na koncích jen zamotejte do sebe. Srdíčka k věnci přilepte nejlépe tavnou pistolí.

Foto: Greta Blumajerová

Zamilovaný věneček můžete zavěsit do okna i na dveřeFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Načítám