Hlavní obsah
Foto: Milkparade

Foto: Milkparade

Sladkosti, které nemusíte péct, a přitom chutnají dokonale? Pochutnejte si dnes na vanilkovém rizotu s ovocem.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 snítka máty
  • 1 hrst čerstvého ovoce
  • 20 g cukru krystal
  • 25 g másla
    7
  • 40 ml smetany
    7
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 125 ml plnotučného mléka
    7
  • 50 g rýže arborio
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na másle orestujte rýži a zalijte ji plnotučným mlékem smíchaným s cukrem tak, aby rýže byla ponořena.

02.

Rozřízněte vanilkový lusk a jeho semínka, i lusk samotný, přidejte do mléka. Nechte pomalu hřát pod pokličkou na co nejmenším plameni. Zkoušejte rýži, dokud není al dente – v případě potřeby přidejte ještě mléko. Jakmile je rýže skoro hotová, přidejte malé množství smetany.

03.

Po uvaření rozdělte na talíře a dozdobte ovocem, které máte k dispozici. „Pevnější“ ovoce přidejte k rizotu už v rámci vaření. Dozdobte lístky máty nebo meduňky.

Je libo další vanilkový dezert?

Související témata:

Načítám