Hlavní obsah

Už je to zase tady! Nejlepší vánoční filmy na Netflixu, které stojí za to vidět

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se rozhodnete strávit svátky sledováním Netflixu, určitě budete mít o zábavu postaráno. Vánočních klasik, ale i relativně nových a neokoukaných filmů a seriálů s vánoční tematikou zde najdete habaděj. Pár vám jich doporučíme.

Článek

Netflix je už pěknou řádku let klíčový hráč v distribuci filmového obsahu a je již tradicí, že na Vánoce jeho databáze filmů a seriálů nabobtná o sváteční pořady. K vidění jsou zde jak oblíbené klasiky, tak relativní novinky z jeho vlastní, případně externí produkce. Jakým novým vánočním filmům dát na Netflixu šanci?

Klaus (2019)

Na začátek tu máme španělský animovaný hit, který získal dokonce nominaci na Oscara. Jesper je líný, sobecký synek generální ředitele pošty, který plánuje strávit život nicneděláním v luxusu. Když s ním ale jeho otci dojde trpělivost, pošle ho asi do toho nejhoršího městečka na světě a zadá mu takřka nesplnitelný úkol, má zde odbavit šest tisíc dopisů za rok. Příběh o začátcích Santy Clause je ideální snímek na pohodový rodinný večer, protože lehce zabaví děti i dospělé.

Foto: Profimedia.cz

Španělský film o začátcích Santa Klause byl nominován na OscaraFoto: Profimedia.cz

Vánoce u našich (2019–2020)

Romantický komediální seriál z norské produkce se dočkal takového úspěchu, že vznikla i druhá série. Vánoce u našich vypráví o třicátnici Johanne, kterou už nebaví poslouchat narážky rodiny na to, že ve svém věku nikoho nemá. Když se u rodinné večeře dopustí spontánní nevinné lži – řekne, že má přítele –, má 24 dní na to, aby našla muže, kterého ke štědrovečernímu stolu přivede.

Foto: Profimedia.cz

Osamělé třicátnice má ve filmu každý rád, že by se v nich divačky viděly?Foto: Profimedia.cz

Vánoční kronika (2018)

Když si sourozenci Kate a Teddy usmyslí, že o Štědrém večeru natočí Santu Clause v akci, vyústí to v nehodu, která by mohla zničit Vánoce. Nabourají totiž Santovy sáně… Aby nedošlo k vánoční katastrofě, která by měla dopad na děti po celém světě, musí se spojit se Santou a jeho skřítky a vyrazit vstříc misi na záchranu Vánoc. Populární vánoční komedie se dočkala i dvojky.

Foto: Profimedia.cz

Čtyři roky stará příjemná podívanáFoto: Profimedia.cz

Dash & Lily (2020)

Zatímco cynický Dash Vánoce nenávidí, veselá Lily je miluje. Letos ji ale děsí představa, že by měla strávit svátky sama. Prostřednictvím červeného zápisníku, který schová ve svém oblíbeném knihkupectví, se spojí s Dashem. Vzájemně si začnou předávat vzkazy a zápisník schovávat na různých místech ve vánočním New Yorku. Osmidílný seriál spíše pro náctileté publikum sleduje dvojici, která se o Vánocích seznamuje roztomilým, staromódním způsobem.

Foto: Profimedia.cz

Dash (vpravo) je známý cynik a Vánoce do doby, než si začne dopisovat s tajemnou Lily, neslavil. Své zážitky konzultuje se svým kamarádemFoto: Profimedia.cz

Milostná past (2021)

„Randění nikdy nebylo snadné, ale moderní randění on-line je ještě mnohem těžší,“ tvrdí hlavní hrdinka originálního snímku Milostná past z dílny Netflix. Novinářka Natalie si sice na svých milostných karambolech vystavěla kariéru, stále se ale nechce vzdát představy, že na ni někde čeká ten pravý. Když se na seznamovací aplikaci propojí se sympatickým Joshem, rozhodne se vyrazit na druhý konec Ameriky, aby ho překvapila na Vánoce. Překvapení ale čeká hlavně na ni.

Foto: Profimedia.cz

Přijde o Vánocích konečně ten pravý?Foto: Profimedia.cz

O Vánocích (2020)

O německé komediální minisérii se dá napsat leccos, jen ne že by šlo o vánoční klišé. Třídílný seriál O Vánocích sleduje příběh Bastiena, ne příliš úspěšného a vlastně ani ne moc sympatického hudebníka, který se po neúspěšném konkurzu vrací na svátky domů. V kulisách extrémně kouzelného městečka ho ale nečeká nic příjemného – zjišťuje, že jeho bratr randí s jeho bývalou přítelkyní a rodiče před ním něco tají.

Foto: Profimedia.cz

Antivánoční legrace O VánocíchFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám